Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PLANIRANA KUPNJA KOMBI VOZILA

BRCKOVLJANI
Piše: Iva Grgić-Ozimec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brckovljani danas broji 67 članova, od toga je 39 operativnih, pet pričuvnih, 1 počasni i 22 članova vatrogasne mladeži, rečeno je na godišnjoj skupštini ovog Društva održanoj 1. ožujka u matičnim prostorima. U protekloj godini registrirano je 16 intervencija, od toga 11 požara građevina i četiri požara otvorenog prostora.

Za spomenute intervencije utrošeno je 269 sati uz sudjelovanje 118 vatrogasaca, spomenuo je u svom izvješću predsjednik DVD-a Marijan Geceg. U 2007. godini Društvo je svečano obilježilo dan vatrogasaca; tijekom godine izvršeno je preventivno djelovanje na polju PP zaštite preko propagandnog materijala i kroz usmene razgovore s pučanstvom; uvježbavane su muške ekipe, muško i žensko odjeljenje mladeži za vatrogasna natjecanja; uređeno je igralište tj. poligon za vježbe u dogovoru s Općinom Brckovljani, kao i uređenje okoliša oko vatrogasnih objekata te samih objekata, a nabavljena je i oprema potrebna za što bolji rad društva.

DVD je prošle godine nastupio na Memorijalu Stjepan Đuro Deželić u Ivanić Gradu gdje su se plasirali u zlatnu skupinu, a pored toga nastupili su i županijskom natjecanju te na općinskom natjecanju.
U ovoj godini planirana je nabava kombi vozila za koji je u njihovom proračunu osigurano 100.000 kuna. Planirana je i nabava opreme sukladno procjeni požarnog opterećenja općine i Zakona o vatrogastvu te kupnja svečanih i radnih odora. Društvo će nastaviti s aktivnostima u proširenju članstva te na području preventivnog djelovanja PP zaštite. U suradnji s OŠ "Stjepan Radić" organizirat će Dan otvorenih vrata. Sudjelovat će na općinskom natjecanju, na memorijalu "Stjepana Đure Dežalića", "Vladimira Brckovića Zime" u Kominu te na združenoj taktičkoj vježbi VZO Brckovljani.

Od ukupno 243.000 kuna, koliko je planirano u 2008. godini, prenesena sredstva iz 2007. godine iznose 101.000 kuna. Prihodi iz općinskog proračuna iznose 57.000 kuna, a od VZO Brckovljani 30.000 kuna. Od prodaje kombi vozila planiraju dobiti 35.000 kuna. Na potrošnoj strani, osim planirane kupnje, predviđeno je investicijsko ulaganje u vatrogasni dom u iznosu od 30.000 kuna, dok za kupnju odora te za održavanje vozila i opreme predviđa se po 20.000 kuna.

U sklopu sjednice dodijeljene su spomenice za rad i vjernost ovom društvu. Tako je za 40. godina spomenicu dobio Slavko Bedeković, za 20. godina Tomislav Bedeković te za 10. godina Pavao Ovčar i Ivan Škaro. Na istoj sjednici Društvo je pomlađeno za dvoje novih članova - šestogodišnji Borna Paj i osmogodišnji Dario Škoro. Dugoselska kronika

Post je objavljen 05.04.2008. u 17:14 sati.