Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

JOSIPU BALOGU PRIZNANJE ZA 50 GODINA ČLANSTVA U VATROGASTVU

ADAMOVEC
Piše: Nada Kozić

Uređenje doma, unutrašnjosti i krovišta, vježbe i natjecanja, uređenje okoliša, nabava opreme, stručno osposobljavanje, četiri intervencije te niz društvenih aktivnosti poput organizacije Dana Andrilovca - kratak je pregled prošlogodišnjih aktivnosti andrilovečkih vatrogasaca.

Društvo broji 93 člana, diči se mladima koji su lani ljetovali u vatrogasnom kampu u Fažani što su zavrijedili pobjedom na županijskom natjecanju 2006. godine. Lani se pomladak plasirao na 4. mjesto između 45 ekipa. Prihodovali su 205.070 kuna od čega gotovo 125.000 iza VZG. Od toga su 70 tisuća utrošili na krovište, a 32.000 za opremu. Ove godine planiraju 218.414 kuna od čega će nabaviti opremu, urediti kuhinju u domu, nadstrešnicu i drugo.

Na svečanoj 55. skupštini uručili su posebno priznanje svom članu Josipu Balogu za 50 godina članstva, podijelili su priznanja desetogodišnjacima, a Željka Pintara primili su kao počasnoga člana zbog niza njegovih besplatnih usluga i donacija na uređenju doma.zuzetno veliki broj predstavnika drugih DVD gostovao je na Skupštini kao i predstavnici Grada. Predstavnik VZ Zagrebačke županije i predsjednik dugoselske VZG Zvonko Novosel govorio je o predstojećim izmjenama Statuta HVZ i izmjenama pravilnika te Zakona o vatrogastvu.

Napomenuo je, između ostalog, moguće pogodnosti za članove DVD koje bi stimulirale mlade za taj značajan posao, a nove zakonske izmjene mogle bi osigurati Gradu oko 2,5 milijuna državnih sredstava za financiranje javne vatrogasne postrojbe. Gradonačelnik Boris Mahač istaknuo je ovo Društvo primjerom raznolike aktivnosti i radišnosti, pohvalio novouređeni dom ukrašen slikama Drage Štefinovca te zaželio daljnje ostvarenje planova očitujući nadu kako će nova koalicija koja je preuzela vlast u Dugom Selu skrbiti na udruge, posebice vatrogasna društva i protupožarnu zaštitu.Ostvareni rezultati i ambiciozni planovi daju sigurnost i motiviraju članove na rad, kazao je uz riječi čestitke predsjednik Gradskoga vijeća Anto Bauer. Dugoselska kronika

Post je objavljen 05.04.2008. u 07:14 sati.