Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAIGRANI DJEČAK ZAPALIO STAJU

KRAPINA
Piše: Senka Susović

Neoprezna dječja igra upaljačem prouzročila je požar u kojem je u ponedjeljak oko 15.15 sati u Podorju Petrovskom na kućnom broju 25 nedaleko od Krapine u potpunosti izgorjelo krovište gospodarskog objekta sa 400 bala sijena i slame te nagorjelo više poljoprivrednih strojeva.

Prema riječima Petrovčana, 6-godišnji dječak igrajući se upaljačem u dvorištu Josipa Mužara (41), koji živi sam, a u tom trenutku nije bio kod kuće, zapalio je kukuruzovinu prislonjenu uz zid gospodarskog objekta. Vatra se ubrzo bez kontrole proširila na drveno krovište te na bale sijena i poljoprivredne strojeve u vlasništvu Josipova šogora Mirka Svečnjaka iz obližnje Preseke Petrovske koji su se nalazili u blizini.

- Djeca su se često igrala kod Mužara u dvorištu, i to uglavom skrivača. Zakaj su se ovaj put išli igrati s upaljačem, tko bi to znal. Preveć gledaju televiziju i filmove. Mali koji je zapalil vatru sad priča da je imal tajni zadatak.

No, čisto sumnjam da ga je netko na to nagovorio jer je selo gusto naseljeno i vatra se mogla vrlo lako proširiti na susjedne kuće i štale. Sva sreća da nije bilo vjetra koji je omogao plamen bez problema proširiti dalje. Isto tak, Joža i sestra su dobri ljudi i nitko protiv njih nema ništa. Osim toga, dečec se tak splašil kad je vatra počela goriti da je pobegel van sela i skrival se neko vrijeme - ispričala je Mužarova susjeda.

Djeca su, kako smo doznali, odmah nakon izbijanja požara alrmirala selo koje je zdušno priskočilo u pomoć i gasilo vatru te, unatoč opasnosti, izvlačilo poljoprivredne strojeve iz objekta do dolaska vatrogasaca.

Materijalna šteta nastala u požaru procjenjuje se na 30.000 kuna, a o cijelom događaju slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zlataru. Jutarnji List

Post je objavljen 02.04.2008. u 15:00 sati.