Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promina

Marketing

U Promini otvoren Dom za 95 starijih I nemoćnih osoba

Davnosagrađeni Dom za starije i nemoćne osobe otvoren je danas (01.04.2008.) u Oklaju, čime je omogućeno da se 95 korisnika po stare dane vrati u Prominu.
Novi objekt može primiti 108 korisnika, te s njima radi 33 zaposlenika, a prema riječima ravnateljice Željke Marinković, nužno je zaposliti još sedam djelatnica. Ministarstvo zdravstva u obnovu i opremanje zgrade investiralo je 25 milijuna kuna.

Uvjeti za rad i boravak korisnika su odlični, s tim da treba napomenuti kako smo od 1999.godine radili na otvaranju Doma u Oklaju.

Ovdje možemo pružati usluge dnevnog boravka, kućne njege i radne terapije, a imamo uređenu blagovaonicu, kuhinju i sve prateće sadržaje”, rekla je ravnateljica, pojašnjavajući kako će cijene ostati iste, dvije tisuće kuna za jednokrevetne i 1.950 kuna za dvokrevetne sobe, uz dodatak za njegu nepokretnih i polupokretnih osoba.

Korisnici doma izrazili su zadovoljstvo i uvjetima u objektu, i činjenicom što će biti smješteni u Promini. “Zgrada je prekrasna i drago mi je što ću se nakon 14 godina boravka u drugim domovima vratiti u Prominu”, rekla je 72-godišnja Mira Mirkova, dok je tri godine starija Zlata Šerićeva iz Vučipolja navela kako će nakon godinu i pol dana boravka u Šibeniku ubuduće živjeti u prekrasnom oklajskom domu.

Na prigodnoj je svečanosti dom otvorio ministar poljoprivrede Patar Čobanković.
Ova je ustanova u Oklaju osnovana 2002. godine, a njenom otvaranju prethodili su dugogodišnji veliki napori kako lokalnih tako I svih ostalih nadležnih institucija.

Autor: D. KORPAR
Izvor: Glas Jasenovine


Eto konačno je I ovaj prominski problem nakon skoro sedam godina čekanja riješen.


Post je objavljen 01.04.2008. u 12:07 sati.