Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

NATO na referendum!

Od 29. Ožujka do 12. Travnja traje akcija sakupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o pristupanju Hrvatske NATO paktu. Hrvatska vlast je odlučila da je moguće ući u NATO natpolovičnom većinom glasova saborskih zastupnika. Neovisno o tome, činjenica je kako ulazak Hrvatske u NATO određuje poziciju naše zemlje u vojno-političkom smislu na dugačak rok, svrstava nas na određenu stranu i sa sobom sasvim sigurno donosi i neke obveze (ali i prava). Ne ulazim sada u to da li je ulazak u NATO dobar ili loš, nego jednostavno smatram da je pitanje ulaska u NATO toliko bitna strateška tema za ovu zemlju, da je nužno o tome raspisati referendum.

Prije nekoliko mjeseci nekolicina nevladinih organizacija, van parlamentarnih stranaka i pojedinaca sastali su se i odlučili organizirati sakupljanje potpisa kako bi do referenduma došlo. Ono što je sjajno i jedinstveno u toj inicijativi je da ona okuplja organizacije najrazličitijih mogućih interesa, političkih i ostalih stavova - no u ovome konkretnome slučaju, svima njima je važno da do referenduma dođe. Ovo je bez premca prva takva suradnja od devedesetih i po prvi puta postoji realna šansa da se ti potpisi doista i prikupe i da iziđemo na referendum, prvi nakon referenduma o samostalnosti Hrvatske. Uspjeh ove akcije će sasvim sigurno trajno promijeniti odnose između vlasti i birača i smatram da je to jedan od ključnih interesa koji bi nam svima morao biti zajednički neovisno o tome na kojoj strani političkog spektra se nalazimo ili koji je naš osobni stav o ulasku Hrvatske u NATO.

Uspjeh ove akcije je važniji od samog pitanja ulaska Hrvatske u NATO. Da bi akcija uspjela potrebno je sakupiti 450.000 potpisa.

Ne dozvoli da drugi odlučuju o tebi!

Više informacija na www.natonareferendum.org

Post je objavljen 30.03.2008. u 14:39 sati.