Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zakonprivlacnosti

Marketing

Novac i kako ga privući

Kako privući novac? Vječno pitanje svih koji su se ikad našli u besparici. Odgovor je poprilično jednostavan premda i prilično "nevidljiv" svima koji su orjentirani samo na materijalno. Novac je energija i kao svaka energija podliježe zakonu privlačnosti, odnosno može ga se privući. Znamo svi za onu staru izreku: "Pare se lijepe na pare" što je samo još jedan opis prethodne tvrdnje.
Kako u našem svemiru sve funkcionira na način kako Biblija kaže: "U početku bijaše riječ", a ja bih još dodao: riječi prethodi misao; dakle svako razmišljanje o nedostatku novca, a pogotovo jadanje odnosno glasno izgovorena RIJEČ generira još onoga o čemu govorimo, bilo da se žalimo nekome kako nemamo novca ili da u sebi ponavljamo kako treba platiti račune, a ne znamo kako. Trik je u nezamaranju s trenutačnom situacijom jer ona je samo odraz našeg razmišljanja u prošlosti. Na nama je da u bilo kojem trenutku izaberemo ne koncentrirati se na besparicu nego početi proživljavati obilje novca koje će se kasnije manifestirati kroz stvarno obilje. Emocije su vrlo važan "katalizator", pa je tako osjećaj "jada" kod nedostatka novca onaj okidač koji generira još više nedostatka novca, a suprotna emocija bila bi radost koju izaziva obilje novca i bezbrižnost koju donosi.
Logično pitanje koje se nameće: Kako se mogu osjećati sretan zbog nečega što se još nije dogodilo?
A protupitanje bi bilo: Kako se možeš osjećati jadan zbog toga što nemaš novca, a odlučio si da ćeš ga vrlo brzo imati? Možeš jedino biti nestrpljivo radostan iščekujući iznenađenje koje će ti tvoja podsvijest prirediti i privući novac iz najnevjerojatnijeg izvora.
Kakva je korist žaliti za propuštenim kad nam se svaki dan ponovno pruža prigoda ostvariti što god želimo? Žaliti za propuštenim u ovom slučaju bilo bi žaliti zbog nedostatka novca koji smo propustili akumulirati u prošlosti.

Dakle "Pare se lijepe na pare" iz jednostavnog razloga što bogat čovjek uživa u svom bogatstvu, iz sebe "isijava" cijeli raspon pozitivnih emocija koje onda privlače još više onoga što ih izaziva - još novca.

Post je objavljen 05.03.2008. u 16:38 sati.