Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Pod posebnim izvidima


Često me pitaju što je s "mojim slučajem", "jel to prestalo", pa onda zašto opširnije ne pišem o suđenju Krunoslavu Pratesu itsl.

Ne dragi moji, nije prestalo. Maltretiranje se nastavlja, a uporište postoji i u Zakonu o kaznenom postupku jer sam osumnjičen za kaznena djela protiv Republike Hrvatske, pa se na meni primjenjuju:

4. Posebni izvidi kaznenih djela privremenim ograničenjem ustavnih prava i sloboda

Članak 180.

(1) Ako se izvidi kaznenih djela ne bi mogli provesti na drugi način ili bi bili skopčani s nerazmjernim teškoćama, na zahtjev državnog odvjetnika istražni sudac može protiv osobe za koju postoje osnove sumnje da je sama počinila ili zajedno s drugim osobama sudjelovala u kaznenom djelu iz članka 181. ovoga Zakona odrediti mjere kojima se privremeno ograničavaju određena ustavna prava građana, i to:

1) nadzor i tehničko snimanje telefonskih razgovora, odnosno sredstava za tehničko komuniciranje na daljinu,

2) ulazak u prostorije radi provođenja nadzora i tehničko snimanje prostorija,

3) tajno praćenje i tehničko snimanje osoba i predmeta,

4) uporabu prikrivenih istražitelja i pouzdanika,

5) simulirani otkup predmeta te simulirano davanje potkupnine i simulirano primanje potkupnine,

6) nadzirani prijevoz i isporuku predmeta kaznenog djela.

(2) Mjere iz točke 1. stavka 1. ovoga članka mogu se odrediti i prema osobama za koje postoje osnove sumnje da počinitelju ili od počinitelja kaznenih djela iz članka 181. ovoga Zakona prenose priopćenja i poruke u svezi s djelom, odnosno da se počinitelj služi njihovim priključcima na telefon, ili drugim telekomunikacijskim uređajem.

(3) Pod uvjetima iz stavka 1. ovoga članka, mjere iz stavka 1. točke 1., 2., 3., 5. i 6. ovoga članka, mogu se uz njegov pisani pristanak, primijeniti na sredstva, prostorije i predmete koji su vlasništvo oštećenika ili kojima se koristi oštećenik.

(4) U slučaju kada se ne raspolaže saznanjima o identitetu sudionika kaznenog djela mjera iz stavka 1. točke 6. ovoga članka može se odrediti prema predmetu kaznenog djela

(5) Počinjenje mjera iz stavka 1. točke 4. i 5. ovoga članka ne smije predstavljati poticanje na izvršenje kaznenog djela.


Članak 180.a

Tehničke snimke, isprave i predmeti pribavljeni pod uvjetima i na način iz članka 180. stavka 1. točke 1., 2., 3., 5. i 6. i članka 182. ovoga Zakona mogu se upotrijebiti kao dokaz u kaznenom postupku. Prikriveni istražitelj i pouzdanik iz članka 180. stavka 1. točke 4. ovoga Zakona, te osobe koje su provele mjere iz članka 180. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona mogu se ispitati kao svjedoci o tijeku provođenja mjera.


ZKP, TIJEK POSTUPKA, A. Prethodni postupak, Glava XVI. PREDISTRAŽNI POSTUPAK


Tu se nalazi i odgovor na pitanje zašto ne komentiram svjedočenje Vinka Sindičića na suđenju Krunoslavu Pratesu. POD UDAROM SAM ZAKONA. SOA-ini komentatori, agenti provokatori i oni koji me anonimno nazivaju, djeluju u skladu s tim ZAKONOM. I ne smijem im se suprotstaviti kako sam navikao.
No, nisam se predao. Djelujem vanblogovski. Rezultati će se osjetiti uskoro ;)



Post je objavljen 25.02.2008. u 00:59 sati.