Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Francuski ustaša koji je "voleo" plavuše


Producent emisije Vesne Kljajić "Pečat vremena" Hervéa Rousseau snimljen u kolovozu 2006. u opuštenoj atmosferi


Kako bih osnažio informacije iz nedavnog teksta o upletenosti SOA-e u prosvjede protiv Maršala Tita, prilažem nekoliko dodatnim pojedinosti o Hervéu Rousseau, Francuzu koji je zajedno s paterom Vladimirom Horvatom, bliskim prijateljem ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka i Vesnom Kljajić, urednicom na Bolkovićevom OTV-u, sudjelovao u pripremi i ustašizaciji rečenoga prosvjeda.

Najprije veseli podsjetnik da se središnji lik ove priče u hrvatskoj javnosti proslavio navodnim ljubavnim aferama s erotskom pjesnikinjom Stankom Gjurić i hostesom Renatom Sopek, o čemu je 2005. opsežno izvijestio "Imperijal".

Osim veze sa Stankom Gjurić i Renatom Sopek u tekstu je iznijet i dio misteriozne biografije, naglašeno da je riječ o konzervativcu i spomenuto da je u Francuskoj zbog članstva u Le Penovoj ultradesnoj stranci imao problema.



Tekst se dotaknuo i Rousseauovog urednikovanja u izdavačkoj kući "Ceres", ali ne spominje se podatak da je preko tog posla jedno vrijeme bio blizak i sa premijerom Ivom Sanaderom


Istodobno, upućeni izvori tvrde da je naš prpošni Francuz u braku s Marijom Hefer, unukom ustaškog HSS-ovca i kratko vrijeme predsjednika HOP-a, dr. Stjepana Hefera.

Djed Rousseauve supruge, dr. Stjepan Hefer vodio je HOP nakon Pavelićeve smrti (photo by zadomspremni)



Marija Hefer sa četvoro djece na obljetnici Bleiburške tragedije u ustaškim odorama koje prodaje njena on-line trgovina CroStore


Marija Hefer na logu svoje online trgovine na kojoj su se pored proizvoda s potpisom Crna legija prodavale i majice s likom Ante Gotovine. Trenutno postoje problemi sa pristupom sadržaju stranice pa probajte kliknuti link: CRNA_LEGIJA_POLO_ANTE_PAVELIC/BESTELLEN_-_NARUCITI


Fascinantno, zar ne?!

P.S. Mene je s Hervéom Rousseaum upoznao 2005. naš poznati tv i redatelj dječjih kazališnih predstava Lawrence Kiiru u Limbu. Rousseau mi se predstavio kao menager Peugeota Hrvatska i veliki poznavatelj i štovatelj moga novinskoga istraživanja. U to sam se vrijeme intenzivno bavio problemima oko Ante Gotovine. Stvarno nisam imao pojma da je riječ o tako zanimljivom liku.

P.P.S. Nestrpljivo očekujem još Istragu u četvrtak u 20 sati na Novoj koja će se prema Valdecovoj najavi baviti ubojstvom obitelji Ševo u Italiji, a koje je pripisivano Vinku Sindičiću. Baš me zanima hoće li se tandem Valdec-Rora-Vrečko fokusirati samo na krvnički čin egzekutora Udbe (pretpostavljenog Sindičića, koji je trenutno krunski svjedok optužbe protiv Krunoslava Pratesa, a koji navodno ozbiljno tereti svoje nekadašnje šefove Josipa Perkovića i Zdravka Mustača) ili će se odvažiti dirnuti spomenute šefove.
Zapravo, unaprijed sam siguran da je cilj diskreditirati Sindičića kao svjedoka njemačkog tužiteljstva jer nije poligrafist SOA-e Romeo Vrečko bez vraga dio "Istraginog" tima, o backgroundu ostalih da i ne govorimo



Post je objavljen 19.02.2008. u 18:19 sati.