Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

OPUS DEI i SOA u organizaciji prosvjeda protiv Trga maršala Tita


Piše danas u Feralu Ivica Đikić da je šef POA-e Tomislav Karamarko, ugledni član hrvatske ispostave turbokatoličke organizacije Opus Dei. On bi kao takav trebao ispitivati navode isusovca dr. Vladimira Horvata da je Karamarkov prethodnik Franjo Turek držao pod nadzorom neke ljude KC-e u Hrvata.


Karamarko
je i osobni Horvatov prijatelj i često ga se znalo vidjeti kako mu hodočasti u Palmotićevu ulicu u Zagrebu.


peratovic.blog.info, čet - 22.06.2006


U međuvremenu smo saznali da je pater Vladimir Horvat bio šef katoličke misije u Parizu za vrijeme ubojstva Brune Bušića, te da je i danas u izvrsnim odnosima sa Ivom Paparelom, čovjekom koji je Bušića nagovorio da napusti London i naseli se u Parizu i za kojega su neki svjedoci izjavili da je bio jedan od posljednjih ljudi koji su Bušića vidjeli živog.

Pismo Brune Bušića Ivanu Cerovcu iz Londona u kojem kasnija žrtva atentata Udbe tvrdi da se ne misli vraćati u Pariz (izvor Ivan Cerovac, Pollitika.com)


1. Paparela je kratko pred Bušićevu smrt izazvao svađu između Brune i mene. Budući da smo Bruno i ja uspješno surađivali trebalo ga je odvojiti od mene, to je izvršio Paparela.
2. Paparela je i smjestio Brunu te kobne noći 16.10.78. da stanuje u sumnjivoj arapskoj četvrti gdje i policija ulazi samo u grupama.
...

Ivan Cerovac, Pollitika.com, Sri, 17/10/2007 - 06:38


Najnovija vijest kaže da je pater Horvat sudjelovao u pripremi prosvjeda za skidanjem ploče Trg maršala Tita, pri čemu je blisko surađivao s Vesnom Kljajić i Hervéo Rousseauom, producentom Vesnine emisije na Bolkovićevom OTV-u "Pečat vremena". Kljajićka je patera Horvata nedavno i ugostila u spomenutoj emisiji. Dobro obaviješteni krugovidodaju da su Kljajićka i Rousseau na prosvjedu poticali na ustaštvo, a da to Franucuzu, o kojem smo pisali kao o agentu tajne službe La Direction Générale de la Sécurité Extérieure, nije prvi put, odnosno da on zna organizirati i "mlade ustaše" za pohode Bleiburgu.
Pater Horvat je s Kljajićkom i Rousseaum održao sastanak kod sebe u Palmotićevoj nakon mise zadužnice za jednog pokojnog agenta špannjolske tajne policije, nekada bliskog Rousseauovog prijatelja, koji je umro u Zagrebu.

Za veze Tomislava Karamarka i patera Horvata, znamo kao i za Karamarkovu odanost predsjedniku Mesiću. Povezanost Vesne Kljajić s Tomislavom Karamarkom, Josipom Manolićem, Stjepanom Mesićem i Josipom Perkovićem, poznata nam je.

Ima li ovdje mjesta sumnji da su ustaške provokacije na skupu kod HNK izrežirane kako bi se išlo na mlin Stjepanu Mesiću koji je uzeo u zaštitu antifašiste od policije pozivane na informativne razgovore vezano za komunističke ratne, odnosno poratne zločine, miješajući se u posao pravosuđa koje bi napokon trebalo prići procesuiranju tih zločina? Ima.

Policajac Željko Vučemilović Grgić (47), jedan od osuđenih za ubojstvo bivšeg čelnika Hrvatske stranke prava Ante Paradžika, na primanju kod predsjednika Stjepana Mesića (photo by Jutarnji.hr)


Sad vi meni recite radi li se o propustu predsjednikova protokola ili neinformiranosti predsjednikova savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića to što je čovjek koji je ubio Paradžika primljen kod predsjednika države 2005-e?

Molim vas obratite pozornost na donji citat iz rujna prošle godine sa ovoga bloga, akoji je užasno razljutio ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka, pa razmislite još jednom o gornjem pitanju!

Nedavno je u SOA-u stigao zahtjev obrane generala Mladena Markača da se dva djelatnika agencije (Ante Letica i Svibora Kikerec) pojave na haškom suđenju kao ekspertni svjedoci kako bi potvrdili autentičnost nekih HIS-ovih dokumenata o "Oluji". Krugovi biski ICTY-u pretpostavljaju da je taj zahtjev diktirao Miroslav Šeparović, odvjetnik kojem je Haag zbog sukoa interesa zabranio Markačevo zastupanje. Šeparović je bio i šef HIS-a i upoznat je tko je što radio u toj službi.

Karamarko je odbio zahtjev da Ante Letica ekspertno svjedoči u Haagu jer je sin admirala Svete Letice trenutno na položaju koordinatora rada centara SOA-e i jer je riječ o špijunu odanom Josipu Perkoviću, alfi i omegi svih hrvatskih špijuna.

Ante Letica je špijunsku karijeru započeo osamdesetih u splitskoj UDBA-i gdje su mu nadređeni bili Ladislav Pivčević, aktualni šef Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost i Stipe Perković, umirovljeni brat Josipa Perkovića.

Promjena vlasti ga je zatekla na službi u Zagrebu, a operativci zagrebačkog SZUP-a su ga 1991. uhitili na Zrinjevcu kada je određene dokumente UDBA-e otuđio iz sjedišta SZUP-a i namjeravao ih predati Branku Traživuku, jednom od KOS-ovih "Labradora". Darko Starčević i Darko Domišljanović koji su ispred zagreačkog SZUP-a rukovodili hvatanjem "Labradora" ostali su raočarani kada je Ante Letica na intervenciju Josipa Perkovića, Šuškovog glavnog SIS-ovca oslobođen i eksprsno zaposlen u MUP-u.
Neposredno nakon toga, Ante Letica je, prema tvrdnjama Doboroslava Parage, ispred MUP-a sat vremena prije atentata na Antu Paradžika poslao priopćenje da je dopresjednik HSP-a smrtno stradao. To se sasvim lijepo uklapa u jedno svjedočenje po kojem su Josip Perković, Zoran Udiljak i Krešo Bralić pola sata prije Paradžikova ubojstva pod punom ratnom opremom napustili SIS odvezli se na mjesto budućeg zločina.
Osobe koje namjeravaju dati iskaz o ovome Državnom odvjetništvu čim se sa čela te institucije maknu Mladen Bajić i Dragan Novosel, kažu da nema nikakve sumnje da su Perković i Letica koordinirano djelovali u slučaju Paradžik, s tim da je Letica, obzirom na svoj dokazani kukavičluk zbog treme poranio s priopćenjem "da je slučaj Paradžik stavljen ad acta".


Da se Letica, koji inače ne slovi za osobito visprenog špijuna, ne bi iskomprimitirao u Haagu, Karamarko je odlučio da haaškim istražiteljima mora dati iskaz Svibor Kikerec, koji je u HIS-u bio i pomoćnik, pa kasnije akreditirani redstanik OA-e u Moskvi, a danas zamjenik veleposlanika Bože Kovačevića, u rangu ministra savjetnika.

Briga Karamarka što na taj način ugrožava funkcioniranje hrvatske diplomacije, posebno na tako osjetljivom mestu kao što je Rusija. Glavno je da Letica ne iskompromitira njegovu firmu i špijunskog "Tatu" Josipa Perkovića...

45 lines, 13.09.2007., četvrtak


Iz Francuske, pak stiže spektakularna vijest da je u pripremi prijedlog kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja za ubojstvo Brune Bušića u kojem bi kao glavni svjedok bio pozvan Vinko Sindičić, napokon u sigurnim rukama njemačkog pravosuđa, ali i neki svjedoci iz Hrvatske poput patera Vladimira Horvata, Ive Paparele, Ante Butkovića, Tomislava Mičića, Ivana Cerovca, Daneijela Ivina te iz Francuske Tvrtka Butkovića...

Živila Udba!
Doli narod! ;)



Post je objavljen 15.02.2008. u 21:15 sati.