Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harfa12

Marketing

Ventaglio d' arpe

Dragi moji chitatelji,
za početak vas srdačno pozdravljam!
Puna sam dojmova večerašnjeg koncerta Ventaglia d'arpe u HNK-u Ivan pl. Zajc. Rijeka.
Orkestar harfi; Ventaglio d'arpe vodi prof. Patrizia Tassini, koja ga je osnovala 2004. godine.Nakon svjetskih uspijeha, prof. Tassini vrlinu je prenjela na nove naraštaje predavanjem na harfističkoj katedri Konzervatorija "Jacopo Tomadini" u Udinama, a majstorske tečajeve održava diljem Europe.
Ovo je slika jednog njihovog radnog dana.... Orkestar se sastoji od sedamnaest mladih, nadarenih harfista....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zvuk vam ne mogu prikazati jer se nije smjelo snimati,i jako mi je žao zbog toga; prekrasno je bilo....Kako bi rekli talijani: "Magnifico!!!"

Harfe na kojima sviraju su ,naravno proizvod Salvi(talijanski proizvođač); Diana, Aurora,Apollo,Orchestra,Sinfonietta(za nju nisam sigurna...)

Članovi orkestra su: Michele Affinito, Eugenia Ceschiutti, Lucrezia Chiandetti, Cristina Di Bernardo, Alida Fabris, Vlasta Hribar, Marta Marinelli, Davide Marticigh, Debora Marticigh, Laura Pandolfo, Maria Pellarin, Silvia Podrecca, Deborah Presiren, Maria Solfrizzo, Fiamma Tiss, Silvia Vicario, Marta Vigna.
Komplimenti, komplimenti!!!!

Sada ću prijeći na dojmove....
Bilo je prekrasno, predivno, interesantno, klasično,pa moderno...... Dinamika je bila jako izražena..... Bila sam naprosto oduševljena!!!!!.....a očito se svima svidjelo jer je orkestar pozvan na bis čak ČETIRI puta!!!
Svima nam je bilo žao što su gostovali u našem gradu samo jedan dan...Bili su u Splitu, Zadru i danas u Rijeci... Ja bih ih mogla slušati satima.....
Nakon koncerta, ukazala mi se prilika upoznati i porazgovarati s prof. Tassini! Koja čast.... Kroz kratak razgovor, vidjela sam da je prof. Tassini vedra i jednostavna osoba i njezina ljubav prema harfi i mladima je jako velika!!
(na zadnjem bisu je sve učenike za ruku povela na sredinu pozornice da ih sve vidimo i pozdravimo još jednom... U njezinim očima vidjeo se sjaj od osjećaja; ponosa i zadovoljstva)..

Puna dojmova, šaljem vam jednu moju izvedbu Menuet B. Andresa...



Laku noć i pozdrav svim harfistima i ljubiteljima harfe!!!

Post je objavljen 20.01.2008. u 00:31 sati.