Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

PREDSJEDNIK SABORA LUKA BEBIĆ ZAHTIJEVAO 1971. PROGON HRVATSKIH PROLJEĆARA A SANADEROV HDZ MANIPULIRA BIOGRAFIJAMA SVOJIH DUŽNOSNIKA

Photobucket

U članku “Slobodne Dalmacije” od 24. prosinca 1971. godine, dakle, u vrijeme obračuna u Karađorđevu, objavljen je članak pod naslovom “Likvidiranje ogranka Matice hrvatske”, u kojemu se tadašnji komunist i predsjednik Skupštine općine Metković, Luka Bebić, pozitivno osvrće na gašenje ogranka te hrvatske kulturne organizacije

Postoje dvije činjenice koje su mi u posljednja dva dana posebno zasmetale. Jedna se odnosi na konstituiranje 6. saziva Hrvatskog sabora, a druga na imenovanje g. Branka Vukelića za ministra u novoj koalicijskoj vladi HDZ-HSS-HSLS, SDSS... koju je za izglasavanje na Saboru predložio mandatar dr. Ivo Sanader.

I inače me do sada kao građanina ove zemlje smeta dvoličnost u političkom društvu, a s obzirom na položaj Hrvatske demokratske zajednice kao vladajuće stranke pišem u ovom postu o dvoličnosti te stranke i njenom nepoštenom odnosu prema biračkom tijelu i javnosti, i to u sferi političkih biografija vodećih dužnosnika HDZ-a i dužnosnika nacionalne vlasti iz redova navedene vladajuće stranke.

Photobucket

Na fotografiji: visoki dužnosnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, drži govor pred Titovom bistom u pulskoj areni 2007. godine, i pozitivno ocjenjuje komunističku partiju u Drugom svjetskom ratu

Ovaj puta ću ostaviti po stranu činjenicu da je dosadašnji predsjednik vlade RH dr. Ivo Sanader u svojoj političkoj biografiji izostavio podatak o njegovom pokojnom ocu koji je bio borac Ustaške vojnice u Drugom svjetskom ratu jer se politička biografija odnosi na njegovu osobu, a ne na osobu njegova pokojnog oca. Ivo Sanader, dakle, nije dužan navoditi takav podatak ali ne bi bilo oportuno da je i taj podatak naveo u prilog svoje biografije jer bi to koristilo u određivanju javnosti prema njemu kao predsjedniku vlade i njegovoj politici odnosa prema prošlim totalitarnim ideologijama kao komunizmu i partizanima te ustaštvu i ustašama. Činjenica je da je Sanaderova politika prema navedenim ideologijama jednostrana i u korist propale komunističke ideologije, s obzirom da zastupnici njegove stranke u Hrvatskom saboru u prošlom mandatu nisu predložili niti izglasali prijedlog zakona o lustraciji, a koji se odnosi na bivše komuniste u Hrvatskoj. Također je HDZ propustio, ne slučajno, voditi zakonodavnu incijativu u Hrvatskom saboru koji bi regulirao obavezno procesuiranje osnovano osumnjičenih de facto masovnih komunističkih zločinaca iz Hrvatske, i što šta drugo što se odnosi na polustoljetno totalitarno razdoblje komunističke vladavine u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji. Istovremeno je HDZ podupro sve zakonodavne prijedloge, ili ih je sam podnosio, koji se tiču četverogodišnje vladavine ustaškog pokreta u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Uglavnom, takva dvolična politika HDZ-a ne vodi uspostavi civilnog društva, jačanju demokracije, zaštite ljudskih prava i stvaranju funkcionalne pravne države.

Iako se zanimam za temu zločina komunizma, ostao sam zatečen i šokiran kada sam u tisku pročitao provjereni podatak da je Sanaderov dosadašnji ministar Branko Vukelić, i političar koji je predložen za novoga ministra obrane Republike Hrvatske bio od 1982. do 1991. godine, dakle, i u vrijeme prvih tako zvanih demokratskih promjena 1990. godine, član Saveza komunista Hrvatske, te da je do 1994. u vojnoj evidenciji u Karlovcu zabilježen podatak da se Branko Vukelić izjašnjavao „Jugoslavenom“. (Vidi članak u „Večernjem listu“ od 12.1.2008. pod naslovom „U vojnom kartonu Branka Vukelića do 1994. pisalo da je Jugoslaven“.)

U povodu evidencije o njemu kao „Jugoslavenu“ se Sanaderov čovjek u vrhu hrvaske vlasti pravda da su tadašnji državni službenici bez njegova znanja njegovu hrvatsku nacionalnost preimenovali u jugoslavensku, što može biti jer je bilo takvih slučajeva, ali činjenicu da je bio član SK u vrijeme totalitarne Jugoslavije, i to još nakon nasilnog sloma Hrvatskog proljeća, za svaku je moralnu i političku osudu! To je za osudu, ali još više je za osuditi činjenicu što je Branko Vukelić zajedno s Hrvatskom demokratskom zajednicom pred biračkim tijelom i hrvatskom javnošću krio taj podatak o njegovu članstvu u komunističkoj partiji !!! To je nepošteno od Vukelića, i nepošteno je od Sanaderova HDZ-a jer postoje birači koji ne glasuju za izbornu listu na kojoj se nalaze nekadašnji članovi SK, ili koji za takve liste ne bi glasovali.

Ovo je potvrda u prilog tvrdnji da je HDZ samo deklarativno jedna kršćansko-demokratska i konzervativna stranka, a u stvarnosti je HDZ tipična kriptokomunistička partija koju vode bivši komunisti, članovi SK, a poznata je činjenica da su tu stranku osnovali nekadašnji visoki oficiri komunističke tajne službe i partizanski borci, te jedan nekadašnji general JNA i partizanski politkomesar. Ovo je prilog tvrdnji da se HDZ u hrvatskoj javnosti krivo predstavlja, i da pred javnošću nastupa s krivotvorenim/manipuliranim biografijama svojih vodećih članova. Drugi primjer je Luka Bebić, visoki dužnosnik HDZ-a, i od 11. siječnja 2008. i predsjednik Hrvatskog sabora, što predstavlja blasfemiju i sramotu za Republiku Hrvatsku jer je Luka Bebić nekadašnji istaknuti član ćelije komunističke partije u Metkoviću i lokalni jugoslavenski funkcionar, i ne samo to nego je tadašnji „drug“ Luka Bebić zahtijevao uhićenje članova ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću, i to zbog totalitarnog verbalnog delikta. Takav čovjek ne bi u demokraciji smio voditi Hrvatski sabor koji barem na deklarativnoj razini predstavlja jedno demokratsko tijelo, za razliku od partizanskog ZAVNOH-a koji nikada nije bio demokratsko tijelo hrvatskog naroda iako je upravo Franjo Tuđman to nedemokratsko tijelo dao 1990. staviti u preambulu novog demokratskog Božićnog Ustava RH.

Tezu, da su upravo nekadašnji ili bivši komunisti najviše umoćeni u aktualnu političku korupciju u Republici Hrvatskoj, jer je komunistička partija već tada bila korumpirana i korumpirala je tadašnji jugoslavenski državni aparat, potvrđuje neizravno navod jednoga kolege blogera (CNN) koji navodi da je zatečen što je u vladi Sanader zadržao i one ministre koji su se u „proteklom mandatu našli u nekoliko sumnjivih situacija zbog kojih bi u zemljama razvijene demokracije već odavno bili politički mrtvaci“, a to se odnosi i na Branka Vukelića.

Ako postavimo hipotezu da Republika Hrvatska ne spada u razvijene demokratske zemlje ovoga svijeta, ostaje činjenica da više nismo totalitarna zemlja, i da i nije nužno imati status razvijene demokratske zemlje da bi se primijenila osnovna demokratska pravila, a to je da korumpirani političari ili oni za koje se osnovano sumnja da su korumpirani nemaju što tražiti u politici i u javnoj i državnoj službi.

Na ulazu u stari grad Dubrovnik i povijesnu Dubrovačku Republiku piše pouka da prilikom stupanja u javnu službu svaki čovjek treba svoje privatne interese staviti iza javnih interesa.

Dosadašnji mministar Branko Vukelić stavljen je pod sumnju da je umiješan u korucpijsku aferu „Brodosplit“ u Splitu, kao predsjednik Nadzornog odbora, te je oportuno što se sam nije ponudio da državno odvjetništvo nad njim obavi istražne radnje, i što DORH nije nad njim provelo istragu, jer ovako je ostalo visjeti u zraku da je umijšan u tešku političku korupciju. Također ostaje činejnica da ministar Vukelić nije zbog afere "Brodosplit" bio ponudio ostavku iz moralno-političkih razloga, niti ga je predsjednik vlade RH Ivo Sanader smijenio s položaja ministra. Sada, nakon otkrića njegova članstva u SK, a što je zatajio, Branko Vukelić postaje još više sumnjiv da je navodno sklon korupciji i zataškavanju kriminalnih radnji, te još jedan prilog tvrdnji da Sanaderova vlada nije provodila istinsku borbu protiv korupcije.

Sanaderovi hadezeovci su LICEMJERNI i zbog činjenice što su u predizbornoj kampanji napadali SDP zbog kriptokomunizma Milanovićevih socijaldemokrata, te time plašili katolički dio hrvatske javnosti, a vlastiti kriptokomunizam su licemjerno prešutjeli, te nema oporbe među navodnim oporbenim parlamentarnim strankama koja bi ukazivala na kriptokomunizam HDZ-a, jer Anto Đapić kao neofašist i antisemit nije pozvan da govori o ičijoj ideologiji ili prošlosti, a SDP zbog svojih repova i kriptokomunističke prošlosti također nije pozvan prozivati HDZ zbog kriptokomunizma.

CBK 01/2008

U prilogu pročitajte što je nekadašnji partijski tisak pisao o Luki Bebiću i njegovim filipikama protiv hrvatskih proljećara:

U članku “Slobodne Dalmacije” od 24. prosinca 1971. godine, dakle, u vrijeme obračuna u Karađorđevu, objavljen je članak pod naslovom “Likvidiranje ogranka Matice hrvatske”, u kojemu se tadašnji komunist i predsjednik Skupštine općine Metković, Luka Bebić, osvrće na gašenje ogranka te hrvatske kulturne organizacije:


“Na današnjoj sjednici SO Metković, u želji da se što prije provedu u djelo riječi druga Tita i zaključci sjednice Predsjedništva SKJ i 23. sjednice CK SKH, predsjednik Luka Bebić izložio je program djelovanja Skupštine mjesnih organa u suzbijanju nacionalizma i šovinizma i svih drugih pojava kontrarevolucionarne djelatnosti. Zaključeno je da se odmah poduzmu mjere za likvidaciju ogranka Matice hrvatske kao osnovnog žarišta nacionalističkih i šovinističkih djelatnosti. Još u toku dana njezine su prostorije zapečaćene, a financijsko poslovanje podvrgnuto kontroli”, navodi se u u vodu teksta. U tekstu nadalje stoji kako su općinari na čelu s Lukom Bebićem zatražili od pravosudnih tijela “brže, energičnije i efikasnije poduzimanje svih mjera koje zakon predviđa protiv nacionalizma i šovinizma, i drugih neprijateljskih djelatnosti” (Vidi članak u “Jutarnjem listu”, od 16.12.2006. “Vijećnici tekstom iz 1971. protiv Luke Bebića”).


Nadopuna posta:

U "Večernjem listu" od 19.1.2008. objavljeno je pismo čitatelja Jove Smiljanića koji je u organima "Narodne obrane" u SFRJ proveo puni radni staž do mirovine, i zna kako je radila vojna evidencija.
G. Smiljanić tvrdi da aktualni ministar u vladi RH, g. Branko Vukelić daje lažni iskaz u javnosti, tvrdeći da mu je netko krivotvorio navod u bivšoj vojnoj evidenciji o nejgovoj nacionalnosti gdje je ubilježeno da se izjašnjavao kao "Jugoslaven". Gosp. Smiljanić navodi slijedeće:

"Dokument je vjerodostojan i svi podaci u njemu su točni i istiniti. Demanti i izjave gosp.Vukelića da su podaci podvala , podmetanja i krivotvorina ne stoje, i to mu ne služi na čast. Naročito mu ne služi na čast tvrdnja da se nije izjašnjavao kao Jugoslaven. (...) Na koncu gosp. Vukelić je godinama bio u Savezu komunista pa su mnogi kao takvi davali svoj doprinos "bratstvu i jedinstvu", vjerujući da je Jugoslavija vječna. Ali istine radi, mnogi su se izjašnjavali kao Jugoslaveni /oko 12 posto,op.a./ da bi izbjegli razne neugodnosti iz prošlosti u odnosu na svoju nacionalnost. (...) Isto je tako točno da Vi niste bili ni dana u Domovinskom ratu, i da nije Vaša kuća bila oštećena. Čemu sva ta Vaša negiranja? ..."

Ovom prilikom se zahvaljujem g. Jovi Smiljaniću na njegovom doprinosu istini, i skidanju krinke s "velikih" Hrvatina u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Izjava g. Smiljanića ujedno je i potvrda tvrdnje da je predsj. HDZ-a i predsjednik vlade RH, g. dr. sc. Ivo Sanader, hrvatskoj javnosti pred izbore predočio frizirane biografije predizbornih kandidata, i time obmanuo biračko tijelo Republike Hrvatske.

CBK, 19. I 2008.


Post je objavljen 12.01.2008. u 14:48 sati.