Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Zbijmo redove "drugarice i drugovi"!

Tomulićeva prijava francuskom sudu protiv Mesića


Ako se Ivo Pukanić i Hrvoje Petrač, kapitalisti, a Hrvoje i osoba bliska određenim krugovima na Kaptolu, mogu u pismenoj prepisci oslovljati kao drugovi, zašto ekipa okupljena oko neprofitnog 45 lines ne bi smjela isto?!

Dakle drugarice i drugovi, situacija je složena.
Nakon združene akcije SOA-e, DORH-a, Županijskog suda u Zagrebu i PU Zagrebačke dio je stalnih suradnika 45 lines prestao sa javljanjem. Nekolicinu mogu razumjeti, a motivi drugih su mi nepronični.

Recimo, dobio sam više upita što se događa s Marinom Tomulićem i njegovim odvjetnikom Ivanom Jurašinovićem u kontekstu Mesićeva susreta s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyiem.
Pitanje je na mjestu jer je Tomulić Mesića tužio u Francuskoj, a njegov odvjetnik Jurašinović pisao je i Vincentu Degertu, predstavniku EU u Hrvatskoj o predsjednikovim marifetlucima.

Reakcija Ivana Jurašinovića na ponašanje Vincenta Degerta


A imali smo i jednu vijest na ovu temu koja je obećavala: Krenula francuska istraga protiv Petrača i Mesića

Jesu li Tomulićeve i Jurašinovićeve optužbe protiv Mesića u Francuskoj propale, jesu li ih oni povukli ili je hrvatski predsjednik od francuskog primljen tek u protokolarni posjet kao i ostali predstavnici zemalja Zapadnog Balkana (Željko Komšić i drugi), teško mi je odgonetnuti jer nekadašnji štovatelji 45 lines iz Francuske ne odgovaraju na moje mailove u zadnje vrijeme.

Krugovi bliski Josipu Manoliću uvjeravaju me da je Marin Tomulić iznova u kontaktu sa svojim nekadašnjim šefom Hrvatskih narodnih demokrata, a da je Manolić moje uhićenje komentirao na sljedeći način: Tako i treba Peratoviću kad previše klepeće.
Zlobnici zaključuju da je najnovije komuniciranje Tomulića i Manolića uzrok što mi se Tomulić više ne javlja. Ovakvom situacijom, navodno je najviše zadovoljna Vesna Kljajić koju je Tomulić svojedobno prozvao kao blisku Manolićevu suradnicu te kurirku Ive Sanadera, Stjepana Mesića i Mladena Bajića.

Prema mojim informacijama Vesna Kljajić redovito odnosi printove 45 linesa Manoliću, pa je Joža tako saznao i za zadnji moj video uradak prije nego sam uhićen: Stručnjak za luđake i predsjednik kojem se vjeruje te Tomuliću zamjerio što je opet krenuo napadati Mesića.

Od Manolića ništa dobra ne očekujem od kad je lažno svjedočio protiv mene na raspravi povodom moje tužbe protiv države: Svjedočili Manolić i Škare-Ožbolt u postupku protiv SOA-e, Zbog davanja lažnog iskaza na sudu kod nas nije nitko kažnjen, Zašto je Manolić sjeo nakon pitanja o Levaru, Marin Tomulić: Manolić će se na koncu odlijepiti od Mesića...

S Manolićem je povezan i bloger Nemanja, pa mi je bilo razumljivo da se upravo on ponudio kao posrednik između Mesića i Perkovića s jedne i Vladimira Zagorca s druge strane. Nemanja se zadnje vrijeme skulirao kad je riječ o ocrnjivanja autora 45 lines po blogovima, a evo kako je pod nickom šlafrok komentirao kod G-Newsa:

-Ha, ha, ha, kako je glupo potpisati se ne blog.hr a ne ostaviti JMBG, na ovom mjestu i ovom trenutku. Ali, dobro, uz pozdrav ekipi iz treće smjene, evo malog komentara ove farse od navodnog progona navodnog blogera Željka Peratovića.

1. Policija je iz doma Peratovićevih odnijela osobno računalo i tri laptopa. Peratović već tri godine ili više ne radi. Očito, od bloga se dobro dade živjeti. Unosan je to posao kad se pišu postovi kakve Peratović piše. Jedino je pitanje: Tko financira to pisanje? Netko financira, jer očito je, Peratovićeva supruga nema ništa protiv da suprug blogira nezaposlen dok ona izdržava njihovu malu obitelj,. Ali, i više je nego očito da je Željko Peratović sasvim solidan otac obitelji: za svoje pisanije odlično zarađuje

2. Željko Peratović nije novinar! Željko Peratović je na blog.hr – bloger! To što je on bivši novinar „Vjesnika“ ili „Globusa“, u bitnom nimalo ne osnažuje vjerodostojnost činjenica koje njegovi postovi nude. Čak ni kao bloger, Peratović nije novinar – niti je blog nekakav novinski žanr, niti bi Peratović bio novinar sve da blog i shvatimo kao novinu a pisanje postova kao izvjesnu novinarsku formu. Peratović je naprosto agent provocateur amateur. On je zvučnik obavještajnog podzemlja. Njegov rad nije novinarski nego propagandni. Njegovi tekstovi za cilj imaju stalno i opsesivno difamiranje uvijek istih osoba hravatskog političkog miljea, pri čemu druge načelno ostavlja na miru, baš kao što ti tekstovi učestalo dezinformiraju i unose informacijski kaos u hrvatski javni prostor. Ta, odakle Peratovićevu dokumenti priređeni samo da bi dezinformirali hrvatsku javnost, kao što su redoviti napisi notornog Tomulića? Čemu cijele kampanje posvećene progonu haaških svjedoka? Kako to da su izvori redovito kompromitantni, poput ovog uratka njemačkog i tko zna čijeg agenta Ercega?

3. Paratović obmanjuje svoje čitatelje gradeći se da napada one za koje zapravo radi. Peratović je cijelu svoju poziciju osovio oko tvrdnje da ga ugrožava Josip Perković, nekakav mitski vladar Hrvatske, opasni šef još one Udbe! U stvarnosti, Peratović je branitelj Perkovićeve pozicije. To je odavno na 45 lines dokazao Mate Bašić!

4. Stoga je ovu situaciju neophodno postaviti u pravu perspektivu: budući da je nema tome davno na 45 lines Peratović denunciran kao Perkovićev provokator čiji tektovi imaju isključivu svrhu stvaranja informativnoga kaosa, sada mu je priskrbljen alibi. Peratović je ispao heroj slobodnog novinarstva i korifej blogerskih sloboda, za sve je implicitno kriv Ivo Sanader jer ovom akcijom štiti Darka Milinovića, a pravi naručitelji ostaju i opet u sjeni, vjerojatno se dobro zabavljajući.

5. Peratovićeva je koncentracija opasno narušena, pa mu se događaju gafovi koji svjedoče o njegovo izvrsnoj upućenosti u procedure i kadrovsku ekipiranost onih koji ga sada navodno progone! Citiram s Peratovićeva bloga: @Prijatelj, molim te nemoj me više maltretirati. Osim po IP-u na blogu, može te se identificirati i po IP-ovima s lažnih i pravih mail adresa, te podataka o autorstvu doc dokumenata. Budeš li me i dalje gnjavio, dat ću te podatke IT forenzičarki te rezultate objaviti uz autoriziranu potvrdu iste! Ajd bok, stari!(45 lines 30.09.2007. 02:05) Evo kako Peratović zna da nije riječ o forenzičaru, nego o forenzičarki! Surađuje suradnik amateur provocateur, surađuje, a naivna hrvatska javnost misli da je riječ o blogeru. Željko Peratović je puno prije ove farse surađivao s onima koji ga danas, navodno, isljeđuju!

6. Upad policije na televiziju Nova TV jasan je znak da je onome tko je akciju poduzeo naročito stalo do publiciteta. Jer, Darijusu je mogao stići nalog i on je to, u tišini, mogao obaviti sam. Ali, jasno, trebalo je sve to obaviti uz pompu i događaju dati najveći mogući obol. Nije moglo zapravo ispasti bolje: Blog.hr je u vlasništvu Nove tv, i, policija, umjesto da se bavi pravim vlasnicima te televizije i načinom na koji je obavljena prodaja Nove Tv uz pucanje po Bauerovoj (i ostale kriminalne obračune članova medijskog kartela), priređuje još jedan pirotehnički spektakl. Tu su odmah službenice Hrga i Gačić da senzacionalnu robu dobro izlože u središnjem televizijskom izlogu, Dnevniku Nove Tv, i posao je odlično obavljen! Šprajc, i sam bloger, od Peratovića će licemjerno solidarno napraviti žrtvu, iako taj isti Šprajc ni jednom jedinom riječju neće prokomentirati karakter tipičnog Peratovićevo posta: sumanutost i ludost stalnog suradnika Tomulića, recimo, za divno čudo Manolićevog i Mesićevog stranačkog sudruga iz doba HND-a!


(Šlafrok 21.10.2007. 22:01)


Nemanja proživljava višestruke svakodnevne preobrazbe. Nakon što je mjesecima po 45 lines tračao Denisa Latina da je ucijenjen od Pukanića i Mesića pričom o navodnoj homseksualnoj prošlosti, Nemanja Latinu daje podršku u obračunu s Nikolom Kristićem pa objavljuje ovaj post: Hrvatsko novinarsko društvo u kutu
. Istodobno, vlasnik OTV-a, vlasnik spominjanih nickova, nakon 48. Skupštine HND-a ugošćuje Zdenka Duku, novoizabranog predsjednika te ga pita za mišljenje o sukobu Denis Latin - Nikola Kristić. Kristić je kao Dukin protukandidat izgubio s jednim glasom manjka. Nije mi poznato je li Bolković do sada ugostio Kristića.

Uza sve nedoumice o bivšim suradnicima 45 linesa koji su zašutjeli, moram istaknuti da sam mnogo više suradnika dobio nakon združene akcije SOA-e, DORH-a, Županijskog suda i PU Zagrebačke, nego što sam ih imao i izgubio. A kad sam čuo da su moji izvori iz pred 45 lines faze čuvši da mi je policija zaplijenila dokumente u kojima se oni spominju kao subjekti a govore o zločinima, izjavili da bude li potrebno u javnosti će eksplodirati još nekoliko
krvavih i prljavih ratnih priča, još jednom sam se uvjerio da 45 lines ima budućnost, odnosno smisla.


Post je objavljen 23.12.2007. u 19:53 sati.