[Qauntdaun]
Qorekcija (Q - 4),qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[Qauntdaun]
Qorekcija (Q - 4)

Četrdeset i pet komentara. Je li čudo da sam zanijemio? Je li čudo da sam razmišljao kako i nema smisla ići dalje, kad ovako što teško da ću nadmašiti?

(Čudo je svakako što mi do prije minute nije palo na pamet kako bih možda trebao biti u bedari zato što mi je trebao post o Zagoru da dobijem toliko slaganja i komentara. Nema veze.)

Osim gorenavedenog razloga, postojao je barem još jedan razlog za šutnju. Kako sam se bio raskukao o posranim festivalima, tako se dva dana poslije pojavila obavijest o MaFestu 2008. koji će po svemu sudeći biti sve ono što sam ja kukao da nije. Tako je ispalo da serem bez veze i praf mi budi, ali možda ne treba čuditi što nisam baš hrlio to na sva zvona i napismeno objaviti.

Onda, naravno, postoji i treći razlog. Ispao sam puno glup ove godine pa sam prvo radio na tuđim izdanjima i na svojima za koje nisam imao potporu te sam tako uletio u rokove predavanja izvještaja Ministarstvu, a da ništa od obveza zgotovio nisam. Pa su se pisali formulari, pisale isprike, korigirali prijelomi ... i opet vjerojatno ništa neće biti gotovo još barem par tjedana. Tako da nema šanse da mirno i lijepo zaključim ovu godinu, podvučem crtu i odahnem. Repovi se tele za mnom i - što je najgore - samo sebe imam za kriviti.

No, nešto je ipak izašlo:



Svrha, postojanja bloga ovoga, ne? Od dobrih vijesti je da Vam čekanje nadoknađujemo s 32 stranice više iako na šarmantnom, manjem formatu. Od loših, neće ga biti na kioscima, pokušajte ga se dočepati u striparnicama, na festivalima ili pretplatom ... Kako s ovim brojem (Q21) tako i s budućima, no bez straha, Q15-Q20 bit će i dalje standardnog formata i na kioscima (osim ako opet nešto ne promijenimo) - i nadam se da će izlaziti malo brže. Evo, Q15 samo što nije ...

(A u Q21: Sara, Tozo, Rico, Prle, Štef, Bob, Filip, Sonja i Osamu.)

Također je izašlo i ovo. Mislim da sam još u šoku i bar malo hepi. Zapravo puno hepi, dobar je to strip.

Izašla je i zbirka Devlićevih kraćih stripova, predstavili smo je jučer. Evo slike, da znate što tražite:



A izašao je i Dlakovuk. Više ovdje.

Rezultata, dakle, ima, ali ne koliko sam se nadao pa me sad umor poprilično pere. Da vidimo što je još ostalo nesređeno na lageru vijesti i obavijesti:

- Jurica S. pokrenuo je novi web-strip (stari je bio "Kuća straha", koji mi se poprilično svidio), a uz to je od svoje volje nacrtao i novi nastavak Martine Mjesec (to jest Marine Merkur), kad već Džuka i ja ljenčarimo.

- Tonči je našao ranog Billa Wattersona, a M. kuću mojih snova.

- Tanji C. se ovo svidjelo.

- Rant šalje nešto ne skroz stripovski, ali vrlo umjetnički.

I to neka je dosta za danas, a možda i za ovu godinu. Sve najbolje za praznike i u idućoj, čitamo se kad bude vijesti.

(mcn)


Post je objavljen 21.12.2007. u 23:54 sati.