Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sanader ne želi pomoći kapetanu Laptalu



Sjećate se HDZ-ovih promidžbenih spotova u nedavnoj predizbornoj kampanji? U nekima se Sanader pojavljivao uz razne europske dužnosnike. Neki su čak i otvoreno podržavali Sanadera. Sve je to bilo u svrhu pokazivanja običnom puku kako je Sanader prihvaćen u Europi. E dobro… a sjećate li se kapetana Laptala? Ne? Kristo Laptalo? Možda vam je poznato… uglavnom… radi se o našem čovjeku koji je bio kapetan broda kojeg su grčke vlasti zatvorile jer je na tom brodu pronađena pošiljka droge u jednom od kontejnera.

Svi oni koji bar malo znaju kao to izgleda na brodu punom kontejnera, znaju da kapetan broda apsolutno nema pojma što se u tim kontejnerima stvarno nalazi već mu jedino ostaje vjerovati tovarnom listu. Brod je samo sredstvo prijevoza. Baš kao i što je autobus sredstvo prijevoza, pa ako uhvate nekog putnika da nešto šverca, nastrada putnik, a ne vozač.

Pitate se sad kakve veze Sanader ima s Laptalom? Vrlo jednostavno… Laptalo nevin leži u grčkom zatvoru i žrtva je grčkog nemara, birokracije, policijske i sudske korumpiranosti i politike. Sanader se hvali kako je prihvaćen u Europi, a Grčka je već godinama članica EU. Zašto Sanader nije ništa poduzeo da se Laptalo pusti? Zašto ne iskoristi taj svoj utjecaj i konačno napravi nešto korisno i za malog čovjeka? Čovjeka koji nevin leži i trune u zatvoru u vrlo lošim uvjetima, a Sanadera uopće nije briga.

Kad već neće onaj koji bi trebao, pozivam vas da potpišete podršku kapetanu Laptalu i tako pružite čovjeku nadu i da mu stavite do znanja da nije ostavljen sam sa sobom i surovim grčkim kafkijanskim „pravosudnim“ sustavom.

Post je objavljen 08.12.2007. u 19:25 sati.