Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

www.hloverka.com - peticija protiv Hloverke Novak - Srzić

Ovu peticiju pokrenuo je i postavio na internet Običan Čovjek koji je uvidio što je to "trulo u državi Danskoj". Običan Čovjek prati i druge medije u zemlji i inozemstvu, razmišlja svojom glavom i donosi zaključke na temelju infromacija iz različitih izvora.

Običan Čovjek vjeruje da su i drugi obični ljudi uvidjeli propuste na HTV-u i da će podržati ovu peticiju.

Običan Čovjek se nada da će peticija u kratkom roku prikupiti dovoljan broj potpisa građanki i građana kako bi se moglo što prije prijeći s riječi na djela.

Peticija za izbor novog glavnog urednika/urednice informativnog programa Hrvatske televizije

Mi, građanke i građani Republike Hrvatske, porezni obveznici i obveznici plaćanja HRT pretplate, smatramo da sadašnja glavna urednica informativnog programa HTV-a, gospođa Hloverka Novak-Srzić ne zadovoljava kriterije za obnašanje navedene dužnosti.

Hrvatska televizija je javna televizija, medij s najvećim utjecajem na društveni i politički život u Republici Hrvatskoj i stoga želimo da program uređuju i vode stručne, kompetentne, nepristrane, nekompromitirane i nekorumpirane osobe.
Kao obveznici plaćanja RTV pretplate vjerujemo da imamo i određena prava, uključujući i pravo na objektivno informiranje. Ovom peticijom izražavamo naše stavove i ujedno tražimo postupanje nadležnih državnih institucija prema navedenim zahtjevima.

Smatramo da je gđa. Hloverka Novak-Srzić:

- Na dužnost glavne urednice informativnog programa HTV-a postavljena političkim putem po kriteriju podobnosti a ne sposobnosti.
- Dokazano politički pristrana i kompromitirana osoba još od devedesetih godina prošloga stoljeća.
- Smijenila, odnosno degradirala, ponajbolje urednike i voditelje na HTV-u.
- Organizirala neprofesionalno i pristrano praćenje izbornih rezultata u noći 25.11.2007./26.11.2007.
- Nastavila s neprofesionalnim i pristranim informiranjem o postizbornim aktivnostima i naporima oko sastavljanja nove Vlade RH.

S obzirom na navedeno, zahtjevamo:

- Trenutno udaljavanje gospođe Hloverke Novak-Srzić s dužnosti glavne urednice informativnog programa HTV-a.
- Imenovanje v.d. glavnog urednika/urednice informativnog programa HTV-a uz sudjelovanje npr. Hrvatskog novinarskog društva, GONG-a, PSD-a i 21 pretplatnika HRT-a, izabranih po sistemu slučajnog odabira (iz svake županije po jedan).
- Provođenje novoga javnog natječaja za izbor glavnog urednika/urednice informativnog programa HTV-a, prema Zakonu i načelima sposobnosti, te transparentnosti natječajnog postupka.
- Od nove Vlade očekujemo promjene Zakona o HRT-u kako bi se onemogućilo ponavljanje izbora ravnatelja, urednika i novinara prema političkim kriterijima.

S poštovanjem,

građanke i građani Republike Hrvatske, potpisnici peticije.

Peticiju možete potpisati na www.hloverka.com

Post je objavljen 03.12.2007. u 23:34 sati.