Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Hrvatski građani financiraju ratnog zločinca Veljka Kadijevića

Građani ove zemlje imaju obavezu plaćanja pretplate HRT-u, ali zato nemaju pravo znati kamo ti novci idu. Tako naime ispada nakon posljednje sjednice Vijeća HRT-a, gdje je ravnatelj Vanja Sutlić odbio odgovoriti koliko je HRT platio Veljku Kadijeviću za intervju. Podsjetimo da RH traži izručenje Kadijevića zbog ratnog zločina. Na MUP-ovim stranicama nalazi se i tjeralica.

Dakle, čovjeka koji je optužen za ratne zločine, HRT financira novcima svih građana ove zemlje, a Vanja Sutlić uzeo si je za pravo da zataji koji je to iznos. Hloverka Novak – Srzić ogradila se da, eto jadna nema pojma koliko je uopće plaćeno za taj intervju iako je taj intervju upravo u ingerenciji njezinog urednikovanja. No zato se na toj istoj sjednici vijeća oštro napalo Mislava Bagu jer je govorio „di je“ umjesto „gdje je“ i slične „neoprostive“ pogreške od nacionalnog pitanja.

Tako smo došli do jednog velikog apsurda da je najveće pitanje na HRT-u da li je voditelj rekao neku rečenicu na nestandardnom hrvatskom jeziku, dok je tajenje financiranja ratnog zločinca nešto najnormalnije. Inače, HRT navodno znači Hrvatska Radio Televizija, no ovakav apsurd nije nište neočekivano kad na dvije ključne funkcije (ravnatelj i urednik informativnog programa) sjede dvije osobe koji su svojevremeno bili ponosni članovi SK.

Post je objavljen 01.12.2007. u 13:46 sati.