,kekkeigenkai.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Kakashi Hatake

Kakashi HatakeOn je vođa Team- a 7 koji se sastojao od Naruto- a Uzumaki- ja, Sasuke- a Uchiha- e i Sakura- e Haruno. Nakon što je Sasuke otišao njegovo je mjesto zauzeo Sai.

Njegovo prezime Hatake napisano na Kanji- ima (jedno od kineskih- japanskih pisama) znači 'polje' ili 'farma'. 'Kakashi' napisano na kanji- ima znači 'strašilo'. Tako je Naruto iskoristio strašilo koje je podsjećalo na Kakashi- ja kako bi vježbao, dan prije prvog testa Team- a 7. Također, kada ga je Sakura špijunirala da vidi hoće li skinuti masku, zamijenio se sa strašilom kako bi je se riješio.

Baš kao i njegov otac, Sakumo Hatake čije su se vještine uspoređivale s Legendarnim Ninja- ma, Kakashi se smatra genijalnim shinobi- jem. Završio je Ninja Akademiju s 5 godina, a dosegao rank chunin- a sa 6. Nekoliko godina nakon tih dostignuća, njegov je otac obešćašćen pred selom, zato jer je napustio misiju kako bi spasio svoje prijatelje, te je to jako naškodilo Hi no Kuni (‘Zemlja Vatre’). Duboko osramoćen i izgnan čak i od onih koje je spasio, Sakumo je počinio seppuku (ritualno japansko samoubojstvo paranjem utrobe, hara- kiri), s Kakashi- jem kao živim svjedokom tog događaja. Nakon samoubojstva njegova oca, Kakashi je počeo strogo pratiti pravila shinobi- ja- osobito pravilo koje određuje da uspjeh misije mora biti važniji od dobrobiti ostalih članova tima, te je tako postao arogantan i bez smisla za humor.
Kakashi
S 13 godina posta je jounin, kao nagradu za taj uspjeh dodjeljena mu je misija u kojoj je trebao voditi tim kojem je zadaća bila uništiti most kako bi osigurali da neprijateljske sile neće napasti Konoha- u (taj se tim sastojao od njega, Obito- a KakashiUchiha- e i Rin, te njihovog sensei- a Četvrtog Hokagea, koji ih je nadgledao). Nedugo nakon što je misija započela Kakashi- jevu su članicu tima, Rin, uhvatili neprijateljski shinobi- ji. Drugi član njegova tima, Obito Uchiha odmah je krenuo kako bi je spasio, no Kakashi je rekao kako se trebaju koncentrirati na izvršetak misije, ne želeći naparaviti istu grešku kao i njegov otac. Mada je vjerovao da trebaju ispuniti svoju zadaću i njen cilj, Obito- ve riječi i Rin- ina dobrota uvjerili su ga da je njegov otac dobro postupio kada je spasio članove svog tima. Ponukan tim otkrićem priključio se Obito- u kako bi spasili Rin, mada je odmah ustvrdio da Obito ne bi preživio da je to sam učinio.

Dok su nastojali spasiti Rin Kakashi je izgubio lijevo oko, jer je spasio Obito- a. kako bi, zauzvrat, zaštitio Kakashi- ja, Obito je osposobio svoj Sharingan i ubio njihovog protivnika. Nakon što su spasili Rin, kamenje je počelo padati na Kakashi- jevu ‘slijepu’ stranu. Kamenje bi ga posve zatrpalo da ga Obito nije gurnuo, a kamenje je, pritom, zatrpalao desnu stanu njegova tijela. Nedugo prije nego je umro, Obito je rekao Rin (medicinski ninja) da implantira njegovo Sharingan oko u Kakashi- jevo oštećeno oko, kao dar. Za prvo djelo koje je napravio sa svojim novim okom, Kakashi je osvetio Obito- a ubivši neprijatelja svojom sada- savršenom Chidori tehnikom.

Nekoliko godina kasnije, postao je član Konohagakure ANBU- a gdje je bio vođa tima. Tokom svog služenja ANBU organizaciji imao je nekoliko koohai- a (jedna vrsta mlađeg učenika. Koohai ima svog senpai- a, tj. starijeg učenika kojeg mora poštovati (u japanskim školskim sportskim klubovima treba obavljati neke manje zadatke za njega, kao što je pranje odjeće, čišćenje i sl.), a koji mu zauzvrat pomaže i uči ga.) a neki od njih su bili Yugao Uzuki i Tenzo, te su postali najuspješniji od njegovih koohai- a. Nije poznato kada je i zašto napustio ANBU, ali i dalje nosi rukavice karakteristične za ANBU uniformu.
Kakashi
Obito- va je smrt promijenila Kakashi- ja, te je preuzeo neke njegove osobine. Tako je npr. preuzeo Obito- v koncept timskog rada, što se vidi kada testira nove učenike u nadi da će postati njegov tim. Taj test zahtjeva od tri učenika da uzmu dva zvona koje on čuva. Samo oni koji uzmu zvona prolaze, što je teško čak i uz timski rad, jer bez obzira na sve, barem jedan ninja ne bi prošao. Ipak, to je pravilo samo smicalica; cilj testa je timski rad, te da se nauči učenike kako je timski rad važniji od pravila. Tim 7 bio je jedini tim koji je to otkrio, te su tako postali i jedini tim kojeg je Kakashi ‘propustio’ u genin status. Kakashi je ‘naslijedio’ i Obito- v kronični umor, te tako vrlo često izgubi pojam o vremenu tokom svojih učestalih posjeta ‘Memorijalnom mjestu’ gdje je ugravirano Obito- vo ime. Ironično, ta mu je Obito- va osobina često išla na živce.
Kakashi
Unatoč tim promjenama, neke su od njegovih prijašnjih osobina ipak ostale. Ne pokazuje nikakvo oduševljenje u usporedbi sa svojim suradnicima i ostalim jounin- ima, te gotovo nikada ne pokazuje emocije. Često govori stvari koje zvuče grubo, ali njima želi samo dobro, kao kada je rekao da su Rock Lee- jeve ozljede rezultat korištenja zabranjenih taijutsu tehnika. Mada želi pomoći svojim učenicima, ipak ostaje hladan, te nikome ne dopušta da mu postane previše blizak, navodeći kako više nema nikoga tko mu je važan. Ipak, kada je Naruto stvorio svoj vlastiti jutsu, Kakashi je ustvrdio kako mu je ‘Naruto sada doista drag’ (možda i više kako bi Naruto- u bilo neugodno).
Kakashi
Njegov je privatni život isto toliki misterij koliko i lice koje skriva ispod maske koju je nosio većinu svoje ninja karjere. Nema živuće obitelji ili barem ne one koju bi želio poznavati, te je ustvrdio da su svi koje je volio već mrtvi. Odmah ga prepoznaju kao sina (ili ga zamjenjuju za njega) svog oca Sakumo- a Hatake- a ili kako su ga zvali Konoha no Shiroi Kiba (‘Bijeli Očnjak Konoha- e’). Iako njegovo lice nikada nije prikazano, u 101 epizodi (u kojoj je Team 7 pokušao maknuti masku svog sensei- a) se sugerira da je prilično zgodan. Skinuo je masku pred Team- om 7, samo kako bi otkrio da ispod nje ima još jednu masku, pokazavši kako je njegovo lice, kao i većina njegove osobnosti, nešto što nerado pokazuje.
Kakashi
Might Guy s Kakashi- jem izgrađuje jednostrano suparništvo kroz koje neprestano tvrdi da mu je Kakashi rival. No Kakashi je posve indiferentan kada je riječ po njihovom ‘suparništvu’, što izluđuje Guy- a. Tako on ‘slučajno’ izaziva Kakashi- ja na razna natjecanja, te je ustvrdio kako je njegov rekord u tome 49 gubitaka i 50 pobjeda. Ta su natjecanja doista raznolika, od igre ‘Kamen - Papir - Škare’ pa do sumo - hrvanja, no Guy- ev rekord baš i nije neko dostignuće, mada je on svejedno jako ponosan na njega.
Kakashi
Iako je rekao kako ima ‘mnogo hobija’, obično ga se vidi kako čita ‘Icha Icha Paradaisu’ (‘Icha Icha Raj’), novelu za odrasle, vjerojatno pornografskog sadržaja, Jiraiya- in bestseller. Obično ga čita dok trenira svoj tim ili dok priča s njima, Kakashite je kasnije viđen kako čita drugo izdanje te serije ‘Icha Icha Baiorensu’ (‘Icha Icha Nasilje’). U Drugom Djelu, Naruto mu je dao najnoviju novelu ‘Icha Icha Takutikusu’ (‘Icha Icha Taktike’) koju je Naruto iskoristio tokom njegovog i Sakura- inog drugog testa sa zvonom. Započeo mu je otkrivati radnju knjige što je Kakashi- ja natjeralo da prekrije rukama uši, zatvori oči kako mu ne bi pokvario kraj knjige, te je tako dao priliku Naruto- u i Sakura- i da mu uzmu zvona, što su oni, naravno, i učinili.
Kakashi- jevo Sharingan oko dalo mu je ključnu prednost u borbama, budući da može kopirati tehnike neprijatelja i koristiti ih kao vlastite, baš kao i besprijekorno predvidjeti njegove kretnje. Budući da je transplantirano, njegovo je oko uvijek aktivno. To ne bi bio problem za Uchiha- u, no zbog svoje ne- Uchiha krvi Kakashi koristi daleko više chakra- e nego bi trebao. Zbog toga ga prekriva svojim ‘headband- om’ (traka za glavu) a koristi ga samo u najopasnijim borbama. Itachi Uchiha je ustvrdio da je, po vještini s Sharingan- om jednak njemu, no da ga ranije navedeni hendikep čini slabijim. Tokom vremenske stanke Kakashi je razvio vlastiti verziju Mangekyo Sharingana, mada je drugačiji od Itachi- jevog. Koristi ga kako bi stvorio ‘interdimenzionalni vremensko - prostorni vrtlog’, koji mu omogućuje da bilo koju metu pošalje u drugu dimenziju. Za precizno korištenje tehnike potreban je popriličan napor, te njenim korištenjem ostaje bez poveće količine chakra- e; onesvijesti se nakon što tehniku koristi tri puta u jednom danu (za usporedbu svoj Raikiri (‘Svjetlosna oštrica’) može koristiti četiri puta u jednom danu).
Sa svojim je Sharinganom kopirao na tisuće jutsu- a što mu je dalo nadimak ‘Copy Ninja Kakashi’ (‘Kopii Ninja no Kakashi’) ili ‘Sharingan Kakashi’ (‘Sharingan no Kakashi’). Tako Kakashi zna mnogobrojne ninjutsu- e, te je, samim time,vrlo jak ninja. Zbog svojih učestalih susreta s Kirigakure ninjama, naučio je mnoge ninjutsu- e na bazi vode, mada koristi i jutsue na bazi vatre, svjetlosti i zemlje. Radi svojeg je suparništava s Might Guy- em vrlo dobar u taujutsu- ima, te su njegove vještine često jednake Guy- evim. Čak je viđen da koristi genjutsu i jutsu zapečaćenja, ipak te dvije sposobnosti vrlo rijetko koristi. Zbog poznavanja velike količine jutsua postao je najviše- pozicionirani specijalist za tehnike i jedan od najjačih ninja u Konoha- i. Zbog tih sposobnosti, Tsunade je napomenula da je on kandidat za titulu Hokage- a, ako se to mjesto ikada ‘isprazni’.
Kakashi- ja je Minato Namikaze, Četvrti Hokage, naučio koristiti Rasengan. Kakashi je u njega pokušao dodati chakru na bazi svjetla, no nije uspio u tome. Umjesto toga stvorio je Chidori, svoj jedini originalni jutsu. U početku nije mogao koristiti taj jutsu do njegovog punog potencijala, i to zbog same brzine napada, budući da nije mogao vidjeti neprijteljev protunapad. No nakon što je dobio Sharingan uspio je nadvladati taj problem. Kako se poboljšavao s ovom vještinom, nadogradio je svoj jutsu i preimenovao ga u Raikiri (‘Svjetlosna Oštrica’), budući da njime koristi oštricu na bazi svjetlosti.
Kakashi
Kakashi ima svoj osobni ‘čopor’ Ninken-a koje poziva Tehnikom Prizivanja. Pse je trenirao čak i sam Kakashi, a neki mogu čak i pričati. Obično ih koristi za traganje, te ih poziva kadgod treba pronaći nekoga ili nešto. Psi pomoću zavijanja komuniciraju s njim, te po potrebi mogu zadržati nekoga na jednom mjestu dok Kakashi dođe.

Otkako ga je Itachi Uchiha porazio u prvom Djelu, poboljšao je svoju brzinu u formiranju ‘seal- ova’. I Naruto i Sakura su primijetili njegovu brzinu u testu sa zvoncima tokom Drugog djela.
Kakashi
Njegova je uloga tokom prvog djela uglavnom da čuva svoje učenike, te da ih nauči timskom radu. Istinski je nastojao odgovoriti Sauke- a da pođe tražiti Orochimaru- a, te ga je čak naučio koristiti Chidori kako ne bi ovisio o Cursed Seal- u. Ipak, Sasuke je okrenuo leđa svom timu, te ih čak napao. Kakashi je dao sve od sebe kako bi ga uvjerio da osveta nije rješenje, no Sasuke ga nije poslušao i napustio je Konoha- u. Kada je saznao za Naruto- vu i Sasuke- ovu posljednju borbu požurio je k njima kako bi ih spriječio da ube jedan drugoga, no stigao je prekasno, Sasuke je uspio pobjeći, a Naruto i Sakura su pošli svatko svojim putem kako bi na vlastite načine postali jači.
Kakashi
Kakashi se počeo više boriti tokom Drugog Djela, budući da se više ne mora koncentrirati na svoje učenike, koji su istinski napredovali tokom vremenske stanke. Kako su Akatsuki- ji postali aktivniji, priključio se raznim borbama kako bi porazio njihove članove. Ipak, nije u potpunosti napustio svoju ulogu učitelja, te je tako pomogao Naruto- u kako bi stvorio svoju vlastiti verziju Rasengana.

Kakashi

Text: Jashin
Dizajn & Slike: Suna

- U sljedećem postu (07.12.07): Kekkeigenkai Part I

Post je objavljen 30.11.2007. u 00:00 sati.