Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promina

Marketing

Starački dom- Načelnik prebacuje lopticu na Ministarstvo?

"Šibenski list" nam u broju 2289 od 17.11.2007. (današnjem) donosi nekoliko zanimljivih informacija u vezi otvaranja Staračkog doma.

Članak nosi naslov:

"Dobivena nova građevinska dozvola za Dom za stare i nemoćne"

Evo i uvodnog teksta:

"Riješena je jedina smetnja stavljanja institucije u funkciju, a kada će do toga doći ovisi o Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, kaže načelnik Promine Žarko Duvančić"

A sad zanimljive izjave našeg Načelnika nevedene u tom tekstu:

"Potrebno je premjestiti biopročistač u skladu sa novom građevinskom dozvolom što je tehnički i financijski lak zahvat, za što je potrebno dva do tri mjeseca. Potom valja dobiti i uporabnu dozvolu"

Ovom izjavom, lako je zaključiti da je Načelnik "pomakao" otvaranje Staračkog dom sa najkasnije 15.01.2008. kad je stopedeseti puta do sada rekao povijesnu rečenicu: "za što je potrebno dva do tri mjeseca....." na novi datum otvaranja najdalje 17.02.2008. godine.

Idemo dalje:

Unutar samog objekta potrebni su kozmetički zahvati, jer nije došlo do devastacije.... Koliko će radovi koštati nije mu poznato, jer je to briga Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi"

Koliko ova rečenica odgađa otvaranje Doma, naš Načelnik ne navodi.

"U interesu je općine da dom kapaciteta ...... što prije počme sa radom. Međutim, mi na to ne možemo utjecati jer je osnivač Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i sve ovisi o njima".

Ako sve ovisi o "njima", u najmanju ruku, izjava :

"Načelnik općine Promina je uvjeren da će se za dva mjeseca Dom službeno otvoriti, nakon popravaka koji su potrebni zbog nekorištenja objekta" objavljena u Slobodnoj Dalmaciji od 27.10.2007. zvuči smješno.

Onako usput, u članku u Šibenskom listi se spominje:

"A Dom, nakon što je Senka Knežević prije nekoliko mjeseci podnijela ostavku nema ni ravnatelja."
Nije samo nekoliko mjeseci, nego sada skoro cijelih godinu dana!
Je li i za to krivo Ministarstvo?

I što mislite kako će prića teći dalje?

Slijede izbori... biraju se novi Ministri.... možda sljedeći Ministar neće biti iz redova HDZ-a i to bi našeg Načelnika spasilo.
Zašto?
Pa onda bi bili krivi HSS-ovci... SDP-ovci... ili HNS-ovci ili tko zna SDSS-ovci, jer nam baš dešpete jer je vlast u Promini HDZ-ova.

Na kraju cijele priče treba biti realan i pogledati istinu u oči.
Reći istinu tko je kriv za ovakvu situaciju... a to najbolje govori anketa u kojoj se preko 70% anketiranih izjašnjava da "Starački dom nije spreman za otvaranje", a time poručuje i našem Načelniku Žari Duvančiću da njegovim riječima više ne vjeruje... da je dosta laži i kad već svojim izjavama pravi neću reć šta od sebe.... ne mora praviti od budale od svih nas koji se nadamo da će konačno riješiti problem sa otvaranjem Staračkog doma.....

Neka se već jednom pojavi u novinama sa slikom gdje je na vratima Staračkog doma, a iza njega budući stanari Doma, i žene koje je uspio zaposliti... inače se više ne mora javljati sa ovakvim obmanama javnosti pred izbore.

Neka barem jednom u svojoj "vladavini" stane iza riječi koje govori, ili ponudi ostavku i prizna da je nesposoban!

Prema prvoj izjavi Načelnika, do otvaranj Doma ostaje još 58 dana, i produžetke ne priznajemo!






Post je objavljen 17.11.2007. u 20:45 sati.