Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buffyiangel

Marketing

U životu

Image Hosted by ImageShack.us































Vrijeme radnje je treći dan nakon što je Buffy saznala da je Angel izgubio dušu. Prva ovakva priča koja je iz Buffyinog POV-a. Kratka je, ali nije loša.

Mogući nepoznati pojmovi:

- poletjeti oko zemlje i vratiti satove unatrag - ovo referenca na jedan film sa Supermenom u kojem on brzo obleti oko Zemlje nekoliko puta i tako vrati vrijeme. To se temelji na na kvantnoj fizici po kojoj bi čovjek mogao putovati kroz vrijeme ako bi se kretao brže od svjetlosti
- nedužnost (eng. innocence) - definicija iz rječnika: nesvijesnost ili nepoznavanje (nekog) zla.
- sinonimi - različite riječi koje imaju isto značenje


Kategorija: canon, angst, Buffy POV

U životu
(In This Life)
by Doyle


Par: B/A
Predikat: PG


Dok je vozi u školu mama joj govori o novoj izložbi u galeriji. Toliko je oduševljena da ni ne primjećuje da Buffy stalno šuti. To je dobro, misli Buffy na isti odsutni način kako misli sve tih zadnjih pedesetak sati. Dobro je da je mama sretna.

Predugo se zadržava kraj svog školskog ormarića jer je Willow, Xander i Giles čekaju u knjižnici. U ormariću nema slika, nema fotografija nje i Angela kako rade grimase fotoaparatu. Ne posjeduje slike Angela. Križ koji joj je darovao je kod kuće u ladici. Ipak ga još osjeća ispod ključne kosti, hladan i optužujući. Vratila je prsten na prst kad se osjećala previše izložena bez njega. Srce je okrenuto prema vani.

Prvi sat je informatika. Ne gleda gđicu Calendar u oči.

Na satu povijesti razgovaraju o građanskom ratu. Willow je zabrinuto pogledava i ona uzvraća smiješkom u lažnom umirivanju. Osjećaj je čudan, kao da joj netko razvlači lice.

Tjelesni prolazi kao kroz maglu. Ne osjeća ni mali trzaj boli od podizanja bazuke na rame. Boli je borba poslije toga, ali to ide dublje od napregnutih mišića i istegnutih tetiva.

Jede ručak ispod tornja sa satom. Danas ga je ponijela u papirnatoj vrećici. Sendviči od tune imaju okus po papiru.

Giles je očekuje u knjižnici. Može zamisliti kako hoda gore-dolje.

Prošli petak je baš tu jela sa Willow i Xanderom i ovo je i pokus i mazohizam jer mora vidjeti što se promjenilo. Mjesto i ljudi su isti, sunce i dalje grije i dalje je beznadno zaljubljena u Angela. I da je prava superjunakinja mogla bi poletjeti oko Zemlje i vratiti satove unatrag, ali izgleda da su svi pogriješili, ipak je samo djevojka.

Na matematici izračunava svoju dob u danima. Ignorira prestupne godine. Sedamnaest puta tristo šesdeset i pet plus dva je sedam tisuća i dvjesto i pet. Ne čini se mnogo. Do kraja sata izračunava u danima, satima i sekundama koliko je prošlo otkad je shvatila da ‘jedina djevojka na svijetu’ sada znači ‘sama’.

Dopušta da je Will i Xander sustignu u hodniku. Ne kažu ono što im vidi u izrazu i očima i ona se zauzvrat smije Xanderovim šalama i smiješi se kao da je to kao svaki drugi dan.

Iznutra osjeća da se uvlači ili zatvara, kao da je nešto u njoj već odlučilo da nikog u životu više neće toliko voljeti.

Engleski je zadnji predmet taj dan i pokušava obraćati pažnju iako ne može prestati gledati kako se prsten sjaji na suncu. Svi oko nje pišu i ona se opet pokuša usredotočiti na profesoricu.

“Mekoća,” gđica Wiseman čita sa svog papira i Buffy napiše ‘nježnost’.

“Ljutnja.” Odsutno zabilježi ‘bijes’.

Zadnja riječ je ‘nedužnost’ i već je napisala ‘krivnja’ prije nego se sjeti da to nije sinonim, nije uopće.

Kraj


Post je objavljen 24.10.2007. u 09:34 sati.