Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Smokvina prijavio Hedla zbog Đapića


Radovan Smokvina nije pravaš, ali kleptokraciju ne može smisliti, pa reagira kaznenim prijavama čak i protiv novinara za koje smatra da znaju za kaznena djela, a ne ispunjavajući građansku dužnost prijavljivanja istih, pogoduju kleptokraciji.

Neuenhof, 20. kolovoza 2007.

REPUBLIKA HRVATSKA
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić

Na znanje i ravnanje:
Predsjedniku Republike Stipi Mesiću
Predsjedniku Sabora RH Vladimiru Šeksu
Predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu

Naš znak: HUKOK-139od 20.8.2007.

KAZNENA PRIJAVA

Protiv novinara «Feral Tribune» Drage Hedla i ravnatelja središnje porezne uprave Ivice Mladinea kao i više nepoznatih djelatnika porezne uprave.
Navedeni su krivi prema sljedećim člancima KZRH 300, 337, 338, 339, 347, 348 , a dodatno je ravnatelj porezne uprave Ivica Mladineo kriv zbog teškog kršenja Ustava RH Članak 51 koji govori da se porezni sustav temelji na načelima jednakosti i pravednosti da je svatko dužan sudjelovati u podmirenju troškova u skladu sa svojim gospodarskim mogućnostima.

OBRAZLOŽENJE

U tjedniku Feral Tribune broj 1136 od 13. srpnja 2007. objavljen je članak na stranama 8 i 9 pod naslovom «Došao Đapić s kolodvora» u kojemu novinar Drago Hedl detaljno opisuje lik i djelo kao i trenutno poznato imovinsko stanje sadašnjeg gradonačelnika Grada Osijeka i saborskog zastupnika Ante Đapića. Predmetni člank u Feral Tribunu sastavljen je od sljedećih dijelova:
Partnerstvo «Bez ijedne uložene lipe» ; «Đapićevih sedam stanova» ; «Odmor u Dubaju» ; Od Jaruna do Jadrana» ;»Trgovanje sa Zecom». U članku jedino nije spomenuta cijena snimanja filma o Đapiću koji se snimao u Izraelu kao i cijena njegovog magisterija.

Te podatake znaju i vrapci na grani, ali i svi članovi stranke HSP pa i svi oni koji sjede u Saboru, ali glavni državni odvjetnik Gospodin Mladen Bajić ne želi ili ne smije znati za takve činjenice, jer njega posjećuje gospodin Đapić i tako srede sve nesporazume.

Na postavljeno pitanje (poslano mailom) da li je Drago Hedl kao novinar i autor predmetnog članka kojim slučajem podnio kaznenu prijavu nadležnim organima koji bi trijebali odraditi svoje, gospodin Hedl do danas nije odgovorio i time postoji osnovana sumnja da je gospodin Hedl kriv prema KZ RH. čl. 300 i da ga treba primjerno kazniti.

Kad bi i stigao odgovor od gospodina Hedla onda bi on vjerojatno glasio da nadležne pravosudne institucije kao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ionako sve takve KP baca u koš pa nema smisla trošiti vrijeme, papir i tintu.
Ili je kriv gospodin Drago Hedl zato što javno iznosi neistine, ili je još krivlji zato što sve već dulje vremena znao, ali nije ništa poduzeo, ili je kriv gospodin Anto Đapić kao primalac mita, jer naročito on samo gledano biološki ne može niti teoretski živjeti od zraka i ljubavi prema domovini i to punih 25 godina, a gospodin ravnatelj Porezne uprave kriv je, jer nije postavio pitanje gospodinu Đapiću otkud mu novac i da li je platio porez.

Bilo kako bilo, jer, kako već godinama govori naš predsjednik država Stipe Mesić, valja pustiti da profunkcioniraju sve institucije pravne države, ili kako se kaže u hrvatskom narodu valja pustiti i čekati da pravosudne institucije prorade same od sebe, a kako je hrvatsko državotvorno pravosuđe samostalno i samoupravno to dokazuju i najskuplje tarife odvjetnika iz EU okruženja koje predstavljaju značajni dokaz i govore u prilog unapređenja samoupravnog državotvornog pravosuđa.

Jedan funkcionalan i pravedan porezni sistem je bitan faktor za stabilnost i prosperitet neke države. U mnogim zemljama Afrike pa tako i u Hrvatskoj stvorene su takve porezne institucije koje odvajaju «elitu» od građana i onda kad je u pitanju plaćanja poreza, a ustvari u RH kao i u nekim afričkim državama novonastala «elita» uopće ne plaća porez, a to je nažalost i slučaj u RH iako se Hrvatska nalazi na europskom kontinentu i u krugu civiliziranih država, ali nažalost, predstavlja primjer jedne nerazvijene fiskalne državice sa svim negativnim posljedicama kao u spomenutim afričkim državama, pa zato se prosperitet, blagostanje, zdravlje, sloboda, mir, demokracija, ravnopravnost pa čak i jedinstvo i neovisnost građana ne može uopće niti začeti, a kamo li sprovesti kao što je to slučaj u zemljama EU, SAD, Kanade…
Bože čuvaj Hrvatsku i bože pomogni Hrvatskoj

Radovan Smokvina



Post je objavljen 17.09.2007. u 11:22 sati.