Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Đapić ožalostio pravaše


Od skupine bivših HSP-ovaca dobio sam mail kojim izražavaju zgražanje likom i djelom Ante Đapića:


Kalendari koje je tiskao Đapićev ogranak iz Privlake (Preuzeto sa PRAVAŠ - BOG I HRVATI!


Politički lik i djelo Ante Đapića, predsjednika HSP-a (jedne od stranaka prava)


Anto Đapić je 1990 bio član HDZ-a u Osijeku. Sudjelovao je na prvom Saboru HDZ-a. Kao aktivist HDZ-a zadužio je kalašnjikov, prvo oružje koje je stiglo za obranu Hrvatske, a dijelilo se povjerljivim članovima HDZ-a.

Početkom nemira u Osijeku i prijetnje JNA Hrvatskoj, Đapić uredno vraća kalašnjikov, napušta Osijek i dolazi u Zagreb.
U Zagrebu se učlanjuje u HSP čiji je predsjednik bio Dobroslav Paraga, a dopredsjednik pokojni Ante Paradžik.
Čelništvo HSP-a preko svojih sponzora Antu Đapića oblači u novo odijelo obzirom da je iz Osijeka pobjegao bez osobnih stvari. Zadužen je za rad u logistici u podrumu Starčevićeva doma. Sve radnje u logistici obavlja sa stranačkim vozačem Ivicom Perkovićem (Hrvatski dragovoljac), koji mu pomaže u radu i snalaženju u tom poslu.
Nakon ubojstva Ante Paradžika dolazi do raskola i nesuglasja u vrhu HSP-a, a Đapić nestatutarno postaje dopredsjednik stranke. Uz pomoć određenih ljudi iz HDZ-a stvara raskol u stranci što je dovelo do izvanrednog sabora u Kutini gdje je nezakonitlom, pod kontrom HDZ-a, preuzeo stranku.
Legalno čelništvo s Paragom je izolirano, a pravosuđe još nije pokazalo interes da poništi rezultate sabora u Kutini.
On sada glumi amneziju prešućujući da je nakon "preuzimanja" stranke marširao s grupom istomišljenika riječkim korzom u crnim uniformama i uzdignute desnice, valjda mjerio visinu kukuruza izraslog na korzu. Hrvatska je zbog tih njegovih provokacija imala problema na međunarodnom planu, a on je djelovao po naputcima iz HDZ-a, popraćen kamerama HTV-a i dužnom pažnjom ostalih medija tada pod kontrolom države.

Đapić u svoje čelništvo prihvaća otpadnike iz HSLS-a Tadića i Rožića, a iz SKJ-u Peru Kovačevića (svojedobno držao vatreni govor u Saboru kako ne želi da SKH provodi drugačiju politiku od SKJ).

Stranački doktor Kandare i HDZ-ova veza u Splitu pokušali su mu priskrbiti magisterij.

Čovjek koji 1990 nije imao ni odijelo danas ima stan u Zagrebu 8dugo vremena koristio je bez srama gradski), stan u Osijeku, vikendicu na moru, vikendicu u Baranji, posjeduje osobni automobil te druge vrijednosti, a sve si je to priskrbio na račun sluganstva.

Zato ne iznenađuje osječki cirkus oko Đapićeve rukometne dvorane vrijedne 900 milijuna kuna. Na sreću i na vrijeme Đapićeve su namjere pročitane od onih s kojima je surađivao u osječkoj vlasti.
Nažalost, on nije jedini takav beskrupulozni tip među našim "velikim domoljubima".


Ožalošćeni bivši članovi i glasači propale stranke prava iz Zagreba


Grobnica
mučki ubijenog Ante Paradžika na Mirogoju (snimio Pero Panonski)



Post je objavljen 17.09.2007. u 10:48 sati.