Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Ogorčeni vojni piloti

Informacije o rasulu koje je vlada u Vojarni "Zemunik", a koje se duže vrijeme zataškavaju, procurile su djelomično u javnost: doznajemo da su se revoltirani časnici Hrvatske vojske i piloti iz Zemunika obratili samom vrhu, te su sređivanje stanja u vojarni zatražili od zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadnoga generala Vlade Bagarića.

Koliko se može doznati, Bagarić je napismeno najavio neke razgovore u Zemuniku, no do sada do toga nije došlo. Kap koja je u vojarni "prelila čašu" je, koliko se može doznati, imenovanje nedovoljno stručnih ljudi na ključna mjesta u Zapovjedništvu za izobrazbu i obuku (ZIO) "Rudolf Perešin".

Naime, načelnicom Nastavnog odjela, gdje se školuju vojni piloti, na dužnost je postavljena brigadirka Helena Kucelin, koja je u Jugoslaviji završila Fakultet općenarodne obrane. Njoj su podređeni piloti, kao i serviseri vojnih zrakoplova, dakle one katedre koje su direktno vezane uz ratno zrakoplovstvo.

Nezadovoljni časnici, kojih je velik broj, kao najgoru ističu činjenicu da će sva sljedeća imenovanja u nastavnom odjelu biti vezana uz ovako postavljen "vrh".

"Ako brigadirka Kucelin nema vojnu školu ni minimum kvalifikacije za zrakoplovstvo, koja je perspektiva pilota i zrakoplovnih tehničara, kao i te škole kojoj na čelu mora biti pilot?" - pitanje je koje je upućeno brigadnom generalu Vladi Bagariću...


Cijeli tekst pročitajte na www.slobodnadalmacija.hr

Post je objavljen 17.09.2007. u 08:58 sati.