Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Prijetnju smrću policja (ponekad) ne shvaća ozbiljno

Miro Laco, photo by Damjan Tadić/CROPIX
Miro Laco, pomoćnik pročelnika zagrebačkog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara, zaprijetio je novinarki Jutarnjeg lista smrću. Kako prenosi Jutarnji list Laco je izgovorio slijedeće: „Bacit ću te u Savu i ondje ću te potopiti. Ne pojavljuj mi se pred očima jer će biti problema. Ti si meni uništila ugled.“ Prva reakcija Šostara bila je da ne vjeruje da je Laco prijetio. Drugim riječima, Šostar očito misli da novinarka laže, ali je ipak dodao da je Laco posljednjih dana pod velikim pritiskom zbog slučaja zatrovane vode na Vrbanima III.

No ovog puta nećemo se baviti katastrofalnim kadrovskim rješenjima u poglavarstvu grada Zagreba već jednom drugom stvari, koja je puno gora. Naime novinarka je nakon prijetnji Lacu prijavila policiji koja je s njom obavila i razgovor. Nakon više od pola sata što je davala iskaz, policija joj je rekla da se Lacina prijetnja ne shvaća ozbiljno jer je prijetio samo jedanput. Hm… Što to znači?

Hoće li policija isto tako okarakterizirati svakog drugog građanina koji recimo jedanput nazove u Banske dvore i zaprijeti da će ubiti premijera? Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi policija postupila da recimo nazove tisuću građana i svaki zaprijeti samo jednom. Ako ćemo po slučaju gore spomenute novinarke, ne bi se trebalo ništa dogoditi, ali na to ne treba računati. Političari su posebna zaštićena vrsta i budite sigurno da bi vas vrlo brzo locirali, uhitili i po kratkom postupku osudili zbog „vrlo ozbiljnih prijetnji“.

Post je objavljen 15.09.2007. u 13:20 sati.