Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Pavao Miljavac u mreži odanosti HDZ-u


Komentirao sam prošli četvrtak Maji Savić, urednici današnje emisije Hrvatskog radija "U mreži prvog" dvostruku liniju zapovjedanja u akciji Medački džep. Na temelju meni raspoloživih informacija dobivenih od Milana Levara i vojnih, policijskih i obavještajnih krugova s kojima je pokojni svjedok bio u raznim doticajima s koji, a koje su višestruko potvrđene u raznim pravnim situacijama proteklih godina, stavio sam se na stranu prvooptuženog generala Rahima Ademija izostavivši ga iz paralelne linije zapovijedanja na čelu koje su bili vrhovnik Franjo Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak. Govorio sam i o Tuđman-Šuškovoj koncepciji revolucionarne vojske kojoj su časnici JNA bili potrebni samo kad se bez stručnosti nije moglo. Umirovljeni general Martin Špegelj ponovio je svoje tvrdnje o HDZ-ovoj moćnijoj paralelnoj liniji zapovjedanja i podsjetio na slučajeve zaustavljanja prve napadajne akcije HV-a u Zapadnoj Slavoniji (zima 91/92) i pada Bosanske Posavine.
Predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Ivan Pandža smatra da su Orešković, Norac i Grandić osuđeni bez dokaza u Rijeci, pa će i Ademi i Norac isto tako bez dokaza biti proglašeni u Zagrebu.
Bivši ministar obrane, a sada opet agilni HDZ-ovac general Pavao Miljavac ne misli da je bilo dvije linije zapovijedanja, smatra da je Norac obranio Gospić, a za Špegelja kaže da je razočaran što ga je Tuđman umirovio. Za mene sugerira da sam nalinkan na Špegelja i njemu slične.

Svakako poslušajte emisiju, a u međuvremenu ću se postarati pribaviti informacije o navodnim novim poduzetničkim pothvatima Pavla Miljavca koje je država kreditirala nagrađujući njegovu odanost HDZ-u.




Post je objavljen 10.09.2007. u 20:08 sati.