Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Smokvina o Janši i računu u Villachu


Čelnici stranke Alijansa za pravnu državu na prijamu kod Predsjednika 10.10.2003-e. S lijeva na desno: prof. dr. Zdravko Radman, gđa Ružica Radović, preds. g. Stjepan Mesić, g. Stjepan Tot, g. Zlatko Zeljko i g. Radovan Smokvina.


U Zagrebu, 12.09.2007.

OBAVIJEST MEDIJIMA

U kaznenom postupku po privatnoj tužbi u sporu Hrvoje Šarinić/Radovan Smokvina održava se glavna rasprava

u petak, 14.09.2007. s početkom u 12.30 sati
pred Općinskim sudom u Zagrebu, sudnica br. 221/II
Kazneni odjel, Zagreb, Ilica 207 (križanje Ilice i Selske)

U raspravi će biti između ostalog ispitivan Hrvoje Šarinić o okolnostima na koji način i za koje svrhe je potrošeno ca. 100 milijuna Eura iseljeničkog novca s povjereničkog računa kod banke u Villachu, čiji je suosnivač i potpisnik bio Hrvoje Šarinić. Predmet rasprave će biti također povezanost novčanih transakcija s računa u Villachu s novčanim transakcijama pod kontrolom Vladimira Zagorca.

Iseljenik Radovan Smokvina je jedan od onih iseljenika koji su uplatili veći iznos novca za nabavu naoružanja za obranu Republike Hrvatske i traži da povjerenik Hrvoje Šarinić objasni i podastre dokumentaciju za svako plaćanje s tog računa koje je on potpisao. Prema medijskim izvorima iz Slovenije sadašnji predsjednik slovenske Vlade Janez Janša je također bio povezan s nekim transakcijama u vezi s kontom u Villachu, o čemu će biti također govora.

U slučaju da povjerenik Hrvoje Šarinić nije u stanju ili ne želi dokumentirati isplate s gore navedenog računa, Radovan Smokvina drži da postoji osnovana sumnja u pronevjeru tih sredstava zbog čega je Državno odvjetništvo u Klagenfurtu već pokrenulo istražni postupak i prepustilo daljnji kazneni progon hrvatskom pravosuđu, koje nikako da podigne optužnicu.

JURIS PROTECTA



Poslušajmo i predsjednika Stjepana Mesića, jedinu moralnu vertikalu u ovoj priči, koji se u ponedjeljak na Hrvatskom radiju zaprijetio Državnom odvjetništvu (Mladenu Bajiću i Draganu Novoselu) zbog "šepave" istrage o tajnim računima, podsjetio na oca Vladimira Zagorca, zatražio saborsko poništenje kuponske privatizacije (izgleda je čitao Tomislava Draguna).


S Predsjednikom uz kavu by Mario Harapin, HR, 10. 09. 2007


Post je objavljen 12.09.2007. u 01:00 sati.