Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Oproštaj od Drine Ćavar

Image Hosted by ImageShack.us

Spremna za polazak

Bilo je i suza tog nedjeljnog prijepodneva. Na misi u 11 sati u svojoj župi na Jordanovcu, Drina Ćavar se i "službeno" oprostila od svojih prijatelja, poznanika, rodbine, župljana ... . 5. rujna 2007. na blagdan Majke Tereze i 10. godišnjicu njene blažene smrti odlazi u Ekvador u misije preko Udruge Zdenac. Navikli smo na njezin osmijeh i prijateljstvo. Nedostajat će nam njezina pomoć. ( I ovaj blog je pokrenut njezinom inicijativom.) Ostavila je dobar posao u banci da bi krenula, ljudskim očima gledano, u neizvjesnost, u daleku Južnu Amariku, gdje će se posvetiti novom poslu: pomaganju i obrazovanju najsiromašnijih, pogotovo djece. Bit će misionarka laikinja i volontirat će tamo najmanje godinu dana. Glavni posao bit će joj razvijanje projekta kumstva - Zdenac znanja - kojim se nastoji za što više djece pronaći "kumove" i prikupiti sredstva za njihovo školovanje. Samo 120 eura godišnje pokriva troškove jednogodišnjeg školovanja i cjelokupne opskbe jednog djeteta! Osim toga predavat će u novoosnovanoj školi engleski i matematiku. Sigurna sam da će im Drina tamo jako dobro doći, jer je dobro obrazovana , govori više svjetskih jezika, ima dva završena fakulteta, od kojih je jedan i teološki. A što je najvažnije, ima dobro srce, visoki stupanj tolerancije i veliku želju raditi u Božjem vinogradu u korist najsiromašnijih.

Drina je članica Molitvenog vijenca od 2004.godine. Pokrenula je molitvu i vijence mladih oko nastradalog p. Luke Rađa, da bi se što više molilo za njegovo ozdravljenje. Rezultati su vidljivi. Sam pater Luka je rekao da je on "čudo" proizašlo iz molitve tolikih molitelja. Pitala sam Drinu da li će i dalje ostati moliteljica u Molitvenom vijencu i odgovorila mi je:

"Svakako! Osjećam velike milosti i blagoslove kao plod svog sudjelovanja u Molitvenom vijencu Kraljice obitelji. Želim svim članovima i laticama u našim vijencima zahvaliti na svemu i preporučiti se u molitve koje će mi sada još više trebati. Osobna mi je želja da se Udruga Zdenac poveže sa Udrugom MVKO i vjerujem u veliku plodnost svih mogućih vidova zajedničke suradnje - molitvene i djelatne"

Obećala sam joj u ime svih nas da ćemo je i dalje nositi u srcu, moliti za nju i podupirati je u radu. Neka joj blažena Majka Tereza bude uzor i glavna pomoćnica u dalekom Ekvadoru!

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 03.09.2007. u 21:15 sati.