Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sanader i Bajić - tko je lud, tko zbunjen, a tko Maestro?

Business.hr donosi zanimljiv komentar Nevena Barkovića na posljednje događaje vezane uz kriminal u HFP-u i odnose državnih institucija prema cjelokupnoj svinjariji. Ovdje prenosimo samo najzanimljiviji dio, dok cijeli tekst možete pročitati na business.hr.

Naime, posljednjih nekoliko dana iz DORH-a i Vlade šalju se zabrinjavajući signali. Bajić, naime, piše pismo (!) predsjedniku HFP-a Grgi Iveziću i od njega traži da mu dostavi dokumentaciju "o sumnjivim privatizacijama".

Tko je tu lud, a tko zbunjen? Zašto je policija prije dva i pol mjeseca po Bajićevom nalogu imala pravo odnijeti iz zgrade HFP-a sav potencijalno inkriminirajući materijal, a danas Bajić pismom moli Ivezića (čiji su prvi podređeni napunili vlastite džepove u istom tom HFP-u) da mu dostavi dokumentaciju o sumnjivim privatizacijama?

Da stvar bude još bolja, Vlada RH je na današnjoj sjednici "podržala Bajićev zahtjev za provjeru sumnjivih privatizacija". Najviši izvršni stup vlasti podržava glavnog državnog odvjetnika u njegovom blagom pristupu korupciji u HFP-u. Ista ona Vlada po čijim najavama HFP već neko vrijeme ne bi smio ni postojati, a kamoli ne po vlastitom nahođenju Bajiću slati dokumente o slučajevima koji se gospodi iz Fonda čine sumnjivima.


Post je objavljen 31.08.2007. u 11:34 sati.