Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buffyiangel

Marketing

Gdje je Sunnydale?

Image Hosted by ImageShack.us


Mogući nepoznati pojam:

- Neiman Marcus (izvor Wikipedia) - uspješni lanac robnih kuća sa sjedištem u Dallasu, Texasu


Gdje je Sunnydale i koliko daleko je od Los Angelesa?
(Where is Sunnydale located, and how far is it from Los Angeles?)


Odgovor:

Vidjela sam u nekoliko epizoda uključujući ep. “Buffy vs. Dracula” da je Sunnydale prilično blizu plaži i zato je na obali Tihog oceana.

U ep. “Anne” iz treće sezone smo saznali od Cordelie da je dva sata udaljen od (vjerojatno najbližeg) Neimana Marcusa (isto to smo smo saznali i od Buffy u prvoj epizodi BtVS-a dod. prev.). U Beverly Hillysu postoji Neiman Marcus što znači da je logično da od L.A.-a počnemo tražiti Sunnydale.

Prva teorija: Blizu je Venture

U prvoj epizodi četvrte sezone “The Freshmen” saznajemo da se Xanderov auto pokvario blizu Sunnydalea (samo ne znamo koliko “blizu”) Evo karta od L.A. do Oxnarda.

Druga teorija: To je fikcionalna Santa Barbara

Ili alterativno Goleta koja je odmah do Sante Barbare sa sjeverne strane. Postoje glasine da je sam Joss Whedon to potvrdio u intervjuu, ali nisam ga mogla naći. Ako itko ima kopiju pošaljite mi ga pa ću ga dodati.

Treća teorija: Južno je od Los Angelesa, blizu San Diega

To je malo moguće jer se općenito smatra da je Sunnydale sjeverno od L.A.-a

Četvrta teorija: Između Sunnydalea i Los Angelesa je razmak od 600 km (ili to je Santa Cruz dod.prev.)

Od bcb3-

Kako znam?

Pa kao što znate oni (Marti i Joss) su upotrijebili sve koledže Kaliofornijskog sveučilišta u Santa Cruzu za Sunnydalski kampus i koledž. I kladim se da Sunnydale JEST Santa Cruz.

Ako ste živjeli tamo ili bar ostali neko vrijeme znate… to je sasvim logično.

Santa Cruz je uspavani i jezivi mali grad odmah iznad Montery CA. (mali grad po.prev.) Ima prilično toplu klimu i odlične plaže. Grad ima prilično slab prirodni prirast i ima naseljenost i osjećaj Sunnydalea.

Zbog nesretnog komentara lokalnog državnog odvjetnika, Santa Cruz je imao nadimak “Glavni grad ubojstva” (“Murder Capital”) u ranim sedamdesetima.

Santa Cruz ima više lijepih groblja (pet mi odmah padaju na pamet, ali sigurno ih ima više) i mnogo crkava. Gotovo svaka aroma i nijansa kršćanstva, paganizma, budizma i muslimana (da ne spominjem masonske i magijske organizacije) ima predstavnike čak i ako je to samo jedan tip koji viče u trgovačkom centru ili se moli u podrumu.

Grad je blizu San Joseu i napučenijem priobalnom području (San Francisko, Oakland itd.), ali je u isto vrijeme izoliran planinama. Može mu se prići jedino sa cestom 1 (Pacific Coast Highway) koja ima samo dvije trake (i vjetrovita je) ili sa cestom 17 (ruta 17 u Buffyversu). Cesta 17 je klaustrofobična i nezgodno se uvija kroz brda. Ima nekoliko nizbrdica koje obeshrabruju ljude da često putuju.

Grad ima vrlo nezainteresiranu policiju koja se obično brine da lokalci ne uznemiruju turiste ili biznismene. I čini se da oni (policija) nikad nisu na pravom mjestu kad more naplavi dio tijela na obalu (ozbiljno) ili kad neki džoger naleti na raskomadano tijelo (češće se događa…) u brdima.

Koledž Santa Cruza je na jednoj strani brda i stoji kao odvojen entitet. Zapravo je odvojen od života ostatka Santa Cruza i gusta šuma okružuje kampus i brda iznad grada.

Ispod kampusa postoji složeni sustav pećina koji se proteže svuda ispod zemlje. Istraživanje pećina je uobičajen hobi za studente. Zapravo stručnjaci su pokušali ispuniti pećine koje se protežu pod zgradom za prirodne znanosti. Otkrili su da ne mogu ubaciti dovoljno cementa u njih i odustali.

Potres Loma-Preita (potres San Francisca za ljude izvan grada) u 1989. je imao centar u Santa Cruzu zajedno sa nekoliko manjih potresa.

I film Izgubljeni dječaci (Lost Boys) je bio snimljen u tom gradu. Zapravo oni čudaci na početku filmu su stvarni ljudi (znam ih nekoliko) i nisu glumci niti su glumili.

Grad je dobio reputaciju kao mjesto gdje je lako biti beskućnik. Zbog toga tu dolaze beskućnici iz cijele sjeverne i srednje Kalifornije. Mnogi od tih ‘beskućnika’ su bivši mentalni bolesnici o kojima se država više ne može brinuti. Još jedan dodatak za uvrnutost grada. Mnogi beskućnici žive u šumama iznad Santa Cruza.

Sve u svemu je to čudno malo mjesto, savršeno kao Sunnydale.

**




Post je objavljen 25.08.2007. u 01:03 sati.