Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveopesekima

Marketing

PSI i MAČKE

Poznajemo ih kao dva različita svijeta , kao zaklete neprijatelje, ali kakav je zbilja odnos između tih dvaju životinja? Pokušajmo otkriti:
1. Ponekad su za sukob krive mačke a ponekad psi. Kada sladak štenac priđe maci u položaju za igru a ona ga ogrebe po njušci psić se naljuti i dolazi do okršaja kojeg treba odmah prekinuti. A kada maca mirno šeta ulicom a agresivni pas poleti da je napadne pas je krivac i treba ga kazniti. Zato se preporuča nabaviti mačića i štenca u isto vrijeme i pustiti ih da odrastaju zajedno.

2. Nikad nećete vidjeti mačku koja iz čistog mira napadne velikog psa koji se odmah pokušava sakriti.
Psi uvjek napadaju prvi a mačke se skrivaju. To je pseći predatorski nagon još iz davne prošlosti kada su u šumama lovili pljen, dok danjašnji "moderni", nesocijalizirani psi pokušavaju zadovoljiti nagon gananjem ne samo mačaka nego svakog potencijalnog obroka bila to vjeverica ili pak ptica

3. U odnosu ovih dvaju životinja gotovo najvažniju ulogu igra VELIČINA. Što je manji pas mačka će se manje bojati i s vremenom prihvatiti mačjeg stanara. Ali moram spomenuti dominantne mačke i malene plahe psiće koji se boje mačke. To je smiješna situacija ali jednako je loša kao ona obrnuta. Mačke se mogu sprijateljiti s velikim psom jedino ako su ga poznavale i kao štenca i ako pas nije agresivan.

4. Ako imate psa i mačku i više pažnje posvećuje jednom ljubimcu rađa se LJUBOMORA koja se izražava pocjepanim zastorima i pokućstvom ili uništavanjem i žvakanjem cipela. Obojica ljubimaca trrebaju jednaku pažnju vlasnika i ako želite da se vaši ljubimci međusobno poštuju, bolje pazite. Ali ne posvećujte im previše pažnje jer onda pak postaju destruktivni kad vas nema kod kuće.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Mi se ipak.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Jako volimo...








Post je objavljen 12.08.2007. u 11:17 sati.