Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porto

Marketing

GODINA SVINJE

U godini Svinje, 4704 po kineskom kalendaru, dva mlada energetičara, Ivor i Damir, sjede u svome uredu. Ured je nov. Skup. Klimatiziran, ali energetski neučinkovit, jer energija odlazi niz hodnik zgrade, kroz vrata koja ostavljaju otvorenima kako bi mogli čuti direktorov korak. Ostatak se gubi se na prozorima, pred kojima se skupljaju vrućinom ošamućene ptice naslanjajući svoja čela na hladno, kao na reklami za pivo, orošeno staklo.

S druge strane stakla, osim golubova, mogu vidjeti penzionere… Teško dišu dok vuku izmoždena tijela, tegle cekere s placa u nastojanju da se domognu hlada haustora prije nego im povene salata.

Pred Ivorom i Davorom leži projekt. Dobar projekt. Rade na njemu mjesecima u znoju lica svoga dok drugi na moru točaju noge i bezočno podrivaju energetski sustav RH koji je pred raspadom, za što oni, nažalost, nemaju rješenja… U stvari, imaju ga; leži tu pred njima na stolu kao projekt, ali znate kako je s projektima pred izbore; bolje da ostanu u debeloj hladovini nečije ladice...


Priča Godinja Svinje osvojila je prvo mjesto na natječaju SF udruge Gaia za kratku horror priču. Izlazi u Esskonskoj zbirci gdje ju možete počitati u cijelosti.






Post je objavljen 03.12.2007. u 22:03 sati.