Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyhair

Marketing

NJEGA KOSE:)

Njega kose
Djelotvorna njega kose zapravo je vrlo slična njezi kože - zahtijeva disciplinirano, redovito čišćenje, toniranje i nanošenje regeneratora.


1. Njega masne kose


Kod masne kose treba ukloniti višak masnoće (nakupljene stanice kože guše korijen). Naglasak je na čišćenju i toniranju. A budući da se kosa mora prati jednako brzo kako se i masti, najidealniji su prirodni šamponi od bilja poput indijskih biljaka amla, shikakai i trijla.

Masaža kose i tjemena važna je za zdravlje i rast kose. I dok se za suhu kosu preporuča masaža uljem, masnu je kosu najbolje masirati losionom.
Šamponi za masnu kosu


Nabavite kruti sapun na bazi indijskih reetha oraščića. Odlomite komad pa ostavite preko noći u lavoru vode. Ujutro dobro promiješajte i procijedite. Dodajte žličicu indijskog shikakai praha i operite kosu.

Ako vam je izrada šampona prekomplicirana, pripremite ovu mješavinu koju ćete dodati šamponu koji inače koristite:

U 3 dl vode 20 minuta kuhajte dvije šake listića mente. Procijedite i pomiješajte s 300 ml šampona.
Losion za masnu kosu


U čašu vode umiješajte žlicu octa od ječmenog slada. Dodajte malo soli. 2 puta tjedno nanesite 2 žlice na tjeme i masirajte vrhovima prstiju. Nakon masaže, ostavite losion 1 sat na kosi, a zatim isperite hladnom vodom.

2. Njega suhe kose


Suha kosa najčešće je tanka i gruba. Podložna je pucanju vrhova i oštećenju. Stoga je glavni cilj nadoknaditi masnoću i vlažnost kose.
Kućni pripravci za suhu kosu

Blagi šampon


U šalici nemasnog mlijeka umutite jaje. Kada dobijete jednoličnu pjenu, nanesite na tjeme. Ostavite 5 minuta, a zatim dobro isperite vodom. Ovaj šampon koristite 2 puta tjedno.
Proteinski regenerator


Pomiješajte 1 žlicu ricinusovog ulja, 1 žlicu glicerina, 1 žlicu jabučnog octa i 1 žlicu blagog biljnog šampona. Nanesite na tjeme i ostavite 20 minuta. Isperite vodom.

Tonik za masiranje
Kupite bocu ricinusovog ili kokosovog ulja. U bocu dodajte žličicu koncentrata lavande. Odvojite 2 žlice, lagano zagrijte te pažljivo umasirajte u tjeme. Ostavite da odstoji preko noći, a ujutro isperite šamponom. To radite barem 2 puta tjedno.


Eto nekih savjetanut..to sam naravno pokupila sa neta..hihinaughty
Ovo je jedan mali postic samo o njezi kose...wink
Uzivajte,kupajte se,suncajtesmijeh....a ja se opet javljam za par danathumbup
i obavezno posjetite ovaj blog od SAVJETNICE LAREthumbupsmijeh
puffaakiss




Post je objavljen 20.07.2007. u 14:32 sati.