Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveopesekima

Marketing

BIGL- jedan pogled da te osvoji...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Danas je Bigl jedna od popularnijih pasmina, te su postali vrlo omiljeni obiteljski psi. Nažalost, bigli su vrlo često korišteni u svrhu medicinskog i laboratorijskog istraživanja.
Bigl je veseo, simpatičan pas, vrlo prijateljski raspoložen prema ljudima tako da nije idealan čuvar. Tvrdoglavog je karaktera pa mu je potreban dosljedan odgoj. Jako voli djecu te rado laje.
Bigl je mali pas, kompaktne i čvrste građe. Lubanja je relativno dugačka sa izraženim stopom. Uši su niže nasađene, dugačke te zaobljene pri vrhu. Njuška je četvrtaste građe. Oči su velike, tamne boje. Ramena su mišićava, a prsni koš je dubok i širok. Leđa su kratka i snažna. Prednje noge su ravne i snažnog kostura. Šape su kompaktne i okrugle. Stražnje noge su miŠićave i daju dojam snage.
Rep je visoko nasađen, nošen uspravno no ne savinut preko leđa. Rep je relativno kratak u odnosu na veličinu psa. Dlaka je kratka, gusta i priljubljena. Boja dlake je u većini slučajeva trobojna.
Ova pasmina se minimalno linja, a kratka dlaka ne zahtjeva veliku pažnju, četkanje je dovoljno. Ovaj mali lovački pas iziskuje puno aktivnog kretanja.

Bigl je pas za ljude koji žele malog, ali aktivnog ljubimca. Bigli vole lajati pa je to karakteristika koju bi vlasnici trebali prihvatiti. Uz dobro školovanje i dovoljno kretanja bigl će postati idealan obiteljski pas.


Beagle doživi 12 do 15 godina



Post je objavljen 09.07.2007. u 19:52 sati.