Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveopesekima

Marketing

LABRADORI

Porijeklo: Kanada

Labradori su veliki ,snažni psi i potrebna im je redovita vježba kako bi ostali u kondiciji. Godi im život u obitelji, u kojoj su šetnje, igranje frizbijem, loptom i trčanje redovite aktivnosti.

Dlaka labradora je njihova prepoznatljiva oznaka: kratka ,gusta , prilično oštra i uvijek jednobojna; može biti crna , žuta ili čokoladno smeđa. Katkad imaju bijelu mrlju na prsima.

Odlikuje ih odličan njuh, obožavaju vodu, vrlo su budni ,oprezni i poslušni, vole ugađati vlasniku i nikada ne pokazuju agresivnost ili strah. Ovo je savršen pas za život u provinciji. Trenira s nevjerojatno mnogo energije, a kako je vrlo inteligentan, već nakon nekoliko ponavljanja razumije veliku većinu zapovjedi. Brzo raste i već nakon 6-7 mjeseci smatra se odraslim psom. Zbog toga se dresira odmalena jer kada naraste teško ga je obuzdati da ne skače na ljude u želji da ih pozdravi.

Labradore su u 19 stoljeću dresirali za donošenje divljači. Ovi psi instinktivno donose divljač i bez razmišljanja skaču i u najhladniju vodu. Zbog odličnog njuha policija ih koristi za otkrivanje droge te su jedni od najvještijih vodiča slijepih.

Labradori su vjerni, nježni prema djeci i veoma omiljeni u društvu. Trebalo bi pripaziti na njihovu ishranu jer, ako tijekom dana ne dobiju svoju dnevnu dozu trčanja ili šetanja te ako previše jedu mogu postati veoma gojazni.

Kada ostare, uživaju u toplom domu i ljenčarenju. U posljednje im vrijeme raste popularnost pa ova pasmina spada među najtraženije u Americi i Europi. Ne kaže se začudo da je labrador KRALJ svih retrivera.

Zanimljivosti:

Labrador često ima takav izraz lica da izgleda kao da se smije.
Labradori su 7. od 86 pasa u ljestvici inteligencije i snalažljivosti.
Labradori su dobili ime po otoku Labradoru u Kanadi.
Često su služili ribarima za donošenje svega što bi palo s broda u more: riba , plutača…
Labrador je u svojoj rodnoj regiji bio nazvan i «malim vodenim psom ».
Labrador ima takozvan «vidrin rep» koji je širok u korijenu a sužava se prema vrhu.
Labrador ima plivaće kožice među šapama.

Eto vidite li sad koliko labradori obožavaju vodu da su joj se potpuno prilagodili.
Nadam se da ste ponešto naučili.




An@.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Post je objavljen 30.06.2007. u 15:01 sati.