Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Begovo Razdolje.. više Razdolje, manje begovsko..

Put na Bjelolasicu imate odlično opisan u onoj našoj knjizi dr. Poljaka, markacije na terenu su super. Krenuli smo preko Begova Razdolja, najvišeg naseljenog mjesta u Hrvatskoj (1078m). Iz centra Mrkoplja imate jasnu i jednostavnu oznaku gdje treba skrenuti za Begovo. Ne možete profulati. Inače, u Mrkoplju Turistička zajednica radi vrlo čudno vikendom. od 8-11h, šteta da nismo uspjeli pokupiti neke materijale.

Mjesto je vrlo zapušteno i očito je da tamo živi, uglavnom, samo starija populacija. Puno praznih kuća, nemali broj tih kuća u derutnom stanju. Meni je bila fora da tamo noćimo, međutim, kad smo došli u centar tog malog sela našli smo jednu oveću gostionicu Planinski raj ili tako nekako. Kako god, šokiralo me da je tamo cijena noćenja čak 200 kn po osobi. A ne, ne, sad sam već iskusna planinarka. Super soba s kupaonicom, sve čisto uredno i s televizorom je 120-130 kn, a sad ću ja tu negdje u nekoj pripizdini plaćati 200. Seko, nekog drugog ćete morati čekati, rekoh u sebi i odjezdismo dalje. Inače, u centru postoji još neka gostionica, ali smo odustali od daljnjeg druženja na opće razočaranje.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Tako nismo ni ušli u hotel Jastreb koji se nalazi iza ove naše gostionice pitati za noćenje, jer tko zna koliko su tamo cijene.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Inače, kad produžite od centra dalje glavnom cestom prema Bjelolasici, naći ćete i kuću Mance. To je još jedino mjesto gdje možete u Begovom Razdolju prespavati, ali tamo je bila oveća grupa nenadrogirane mladeži. Rekli su nam da biste ušli u kuću trebate se javiti nekoj gospođi u Rijeku. Kako god, kuća mi je izgledala strašno izvana pa sumnjam da bi tamo i noćili sve da gospođa živi i u samom selu. Gdje smo na kraju spavali, saznat ćete na kraju, a vjerni čitatelji ovog bloga mogu samo naslutiti što je sve bilo u igri, hehe..


Većina kuća u selu izgleda ovako:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ne kužim, stvarno.. puno napuštenog ima pa šta ti vlasnici malo to ne urede i stanu iznajmljivati? Ne mogu vjerovati da su baš sve kuće blokirane kojekakvim ostavinskim i sličnim raspravama.. Šteta! Turizam bi trebao tamo cvjetati, a ne kad dođete tamo kao da ste se vratili nekih 30 godina u prošlost! Ne kužim, zašto se nadležni malo ne potrude oko ovoga.. pa itekako imaju turistički potencijala! Gdje su tu lokalne vlasti..

Tri slike su nam dale nadu da selo, ipak, neće do kraja propasti.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Post je objavljen 18.06.2007. u 16:13 sati.