Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Vodič o Epilepsiji - SIMPTOMI EPILEPSIJE



Prije svega želimo Vam ugodan radni tjedan.

Današnja tema u vodiču o epilepsiji je KOJI SU SIMPTOMI EPILEPSIJE.
O simptomima nemamo što puno govoriti . Možemo konstatirati da se mogu pojaviti promjene u mentalnom statusu, kao što su budnost i svijest ili neurološki simptomi (lokalizirani simptomi promjena u funkciji mozga) povezani s napadajima. Tip napadaja koji se pojavljuje varira ovisno o lokaciji i vrsti problema koji izaziva napadaj i individualnom odgovoru na poremećaj.
Napadaji se mogu pojaviti u generaliziranom obliku koji zahvaća cijeli ili veći dio mozga ili u parcijalnom obliku koji zahvaća samo dio mozga.
Epilepsija je tipično generalizirana, osim u nekim slučajevima koji se razvijaju u djetinjstvu i imaju specifični fokus.
Generalizirani napadaji uključuju različite generalizirane napadaje i petit mal napadaje. Parcijalni napadaji uključuju napadaje tijekom kojih osoba ostaje svjesna ali postoje nenormalni pokreti ili osjeti i parcijalne kompleksne napadaje tijekom kojih je nenormalni pokret ili osjet popraćen promjenama u svijesti.
Epilepsiju karakteriziraju napadaji bilo kojeg tipa koji se pojavljuju na kroničnoj, ponavljanoj osnovi i nemaju poznat uzrok. Nespecifični simptomi epilepsije mogu se pojaviti zajedno s napadajima; a uključuju glavobolju, promjene u raspoloženju ili nivou energije, vrtoglavicu, nesvjesticu, smetenost i gubitak pamćenja.

Dakle u zaključku možemo reći da može biti više simptoma epilepsije ali su oni u većini slučajeva vezani za tipove napada, pa zato naša sljedeća tema je upravo TIPOVI NAPADA EPILEPSIJE!



Post je objavljen 04.06.2007. u 10:00 sati.