Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Policija "poboljšala" rad

Kao nastavak na nedjeljnji tekst o policijskom „dobrom radu“ dolazi najsvježiji primjer iz radionice policijskog nakaradnog tumačenja zakona. Kako bi policija nečime i pokazala da se s njima nije za šalit, odlučili su trenirati strogoću na aktivistici Zelene akcije.

Naime nakon što je u nedjelju Zelena akcija organizirala prosvjed u povodu dana Zemlje blokirajući promet u Gundulićevoj ulici, policija je privela mr. Jagodu Munić koja je bila organizator tog prosvjeda. Za sad je sve, kako bi se reklo, po pravilu struke. No ono što slijedi je čisto iživljavanje sustava…

Jagoda Munić je nakon dvosatnog ispitivanja zadržana u pritvoru preko noći, točnije do trenutka kada je prekršajni sud počeo s radom i kad ju je mogao ispitati prekršajni sudac. Obrazloženje za pritvor je bilo da bi mogla ponoviti „incident“.

Policija se u ovom slučaju ponjela krajnje neprihvatljivo, jer niti je Jagoda Munić kakav zločinac koji bi mogao ugroziti nekoga na slobodi, niti prijeti mogućnost da Jagoda Munić nestane nakon eventualnog ponovnog počinjenja prekršaja. Unatoč policijskim tvrdnjama da je postojala osnovana sumnja da Jagoda Munić počini prekršaj, do pritvora nije smjelo doći, jer tu se ne radi o nikakvoj opće opasnoj radnji niti je težina prekršaja takva da bi se Jagodu Munić zadržalo odmah u pritvoru prilikom prvog privođenja.

Ovo je čisti primjer iživljavanja sustava nad pojedincem i treniranje strogoće na građanima. Najveći apsurd od svega je ipak činjenica da za ispaljenih 20 metaka u naseljenom mjestu policija ne nalazi nimalo potrebnim pritvoriti takvog idiota, ali za organizaciju mirnog prosvjeda (pa bio on čak i bez dozvole) bez pardona se pritvara ljude kao da su ugrozili nečiji život.

Samo naprijed policijo, pokaži zube!

Post je objavljen 24.04.2007. u 09:31 sati.