Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Policija nastavlja s "dobrim radom"

Dva nova slučaja koji su se odigrali ovih dana itekako idu u prilog tvrdnji ministra Kirina da „policija dobro radi svoj posao“, po Kirinovim mjerilima. Prvi slučaj je nedavni mafijaški napad na restoran „Madera“ u zagrebačkom Prisavlju koji je izrešetan mecima iz Kalašnjikova dok je restoran bio pun ljudi. Dakle tu se radi o odlično obavljenom policijskom poslu koji je rezultirao mafijaškim obračunom. Vjerojatno bi policija zaradila i čistu peticu da je koji civil poginuo, ovako ipak samo solidna četvorka za policijski rad.

Drugi primjer nije toliko zvučan, ali je fascinantan. Kratku vijest donosi Jutarnji list, a ovdje ju prenosimo u cijelosti: „SPLIT - Ponesen svadbenim slavljem, 28-godišnji Splićanin je u petak oko 16.30 sati na Bačvicama ispalio 20-ak metaka iz pištolja, a stigle su ga samo prekršajne prijave jer navodno nije dovodio u opasnost živote drugih.

Policija je zaprimila prijavu građana da je iz Golfa u svadbenoj koloni vozila jedan od svatova pucao, a dva metka su pogodila balkon zgrade u Iločkoj ulici. Nitko nasreću nije stradao. Pucač je u petak navečer i priveden, dobrovoljno je predao pištolj bez dozvole i tri preostala metka.

Iako je pucao u gusto naseljenom dijelu grada, policija tvrdi da nije bilo elemenata za kaznenu, već samo za prekršajnu prijavu. Svat nije bio pod utjecajem alkohola.


I ovaj postupak policije zaslužio je samo solidnu četvorku jer 20 ispaljenih metaka u gusto naseljenom dijelu grada usred dana te propucan balkon bili su dovoljni splitskoj policiji da čak podigne prekršajnu prijavu, jer eto nitko nije ranjen ili ubijen, tako da se nikako ne može reći da je nečiji život bio ugrožen.

Dakle svi vi koji posjedujete vatreno oružje, slobodno možete pucati iz njega gdje god vas je volja, pa čak i u gusto naseljenim predjelima gradova dokle god metak ne pogodi kakvog čovjeka. Hrvatska policija će vam naplatiti kaznu od par stotina kuna, a priznat će te da je taj „gušt“ pucanja iz vatrenog oružja, dok ostali ljudi bježe glavom bez obzira od vas, definitivno vrijedan tih nekoliko stotina kuna.

Sve u svemu, policija dobro radi svoj posao, a svi vi ostali koji ne mislite tako, protiv ste Hrvatske.

Post je objavljen 22.04.2007. u 12:45 sati.