Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/catholic

Marketing

Krštenje djece...

Savjetovanje svima da se krste, uključujući i djecu…

"Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga." (Matej 28, 19)

"Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš." (Djela apostolska 2, 38-39)

"Pošto se pak krsti ona i njezin dom, zamoli: "Ako smatrate da sam vjerna Gospodinu, uđite u moj dom i ostanite u njemu." (Djela apostolska 16, 15)

"Te iste noćne ure uze ih, opra im rane pa se odmah krsti - on i svi njegovi." (Djela apostolska 16, 33)

"A nadstojnik sinagoge Krisp povjerova Gospodinu zajedno sa svim svojim domom. I mnogi od Korinćana koji su to slušali povjerovaše i pokrstiše se." (Djela apostolska 18, 8)

"A da, krstih i Stefanin dom. Inače ne znam krstih li koga drugoga." (1 Korinćanima 1, 16)

"Tada Petar reče: “Zar može tko uskratiti vodu da budu kršteni ovi koji su primili Duha Svetoga kao i mi?“ I naredi da budu kršteni." (Djela apostolska 10, 47-48)

Krštenje je potrebno svima, ukljućujući i djecu…
"Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje." (Ivan 3, 5)

"Krštenjem smo dakle zajedno s njime ukopani u smrt da kao što Krist slavom Očevom bi uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života." (Rimljanima 6, 4)

Svi su u grijehu zbog Adamovog grijeha, djeca također…

Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja. Rim 3,23

"Zbog toga, kao što po jednom Čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt. (Rimljanima 5,12) …. Doista, kao što su neposluhom jednoga čovjeka mnogi postali grešnici tako će i posluhom Jednoga mnogi postati pravednici." (Rimljanima 5,19).

"Evo, grešan sam već rođen, u grijehu me zače majka moja.. " (Psalmi 51, 7)

Obrezivanje je zamijenjeno krštenjem

"Svako muško među vama, kroz vaša pokoljenja, kad mu se navrši osam dana, neka bude obrezano." (Postanak 17, 22)

"I poslije osam dana obreza Abraham svoga sina Izaka, kako mu je Bog naredio." (Post 21, 4)

"Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus." (Luka 2, 21)

"U njemu ste i obrezani obrezanjem nerukotvorenim - svukoste tijelo puteno - obrezanjem Kristovim: s njime suukopani u krštenju, u njemu ste i suuskrsli po vjeri u snagu Boga koji ga uskrisi od mrtvih." (Kološanima 2, 11-12)

Djeca mogu vjerovati

"Onomu naprotiv tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju, daleko bi bolje bilo da s mlinskim kamenom o vratu bude bačen u more." Mk 9,42

"Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: "Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi." (Luka 1, 41-44)

"A Isus ih dozva i reče: "Pustite dječicu neka dolaze k meni i ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje." (Luka 18, 16)

"Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!" (Matej 10, 14)

"Nato će im Isus: "Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko!" (Matej 19, 14)

"U Jahvu se on uzda, neka ga sad izbavi, neka ga spasi ako mu omilje!" Iz krila majčina ti si me izveo, mir mi dao na grudima majke. Tebi sam predan iz materine utrobe, od krila majčina ti si Bog moj." (Psalmi 22, 9-11)



Post je objavljen 15.04.2007. u 07:38 sati.