Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Branko Vukelić štiti slučaj sukoba interesa u 3. maju

U ponedjeljak 26. ožujka novinarka Jutarnjeg lista, Nevenka Horvat, objavila je jedan kratki članak vezan uz člana NO brodogradilišta 3. maj, Mate Markanovića. U tom članku navodi se da je potpredsjednik vlade Damir Polančec već dva puta pisanim putem tražio od ministra Branka Vukelića promjene u sazivu dotičnog NO-a. Iz ministarstva gospodarstva nije do danas stigao nikakav odgovor.

Video isječak kojeg možete pogledati ovdje je iz emisije Otvoreno, prikazane 28. veljače 2007. u kojemu gore spomenuta novinarka izravno traži od Polančeca da prokomentira slučaj Markanovića. Polančec je bio i više nego jasan. Taj čovjek nema što tražiti u NO brodogradilišta 3. maj i već je prije te emisije zatražio prvi put smjenu pisanim putem.

Dakle nakon te emisije, Polančec je još jednom tražio smjenu Markanovića, no Vukelić se ponovo oglušio. Iz svega ovoga sasvim je jasno da Vukelić štiti kriminal. Ne samo da je Vukelić upleten u aferu Brodosplit, već je očito duboko upleten i u nezakonitosti oko brodogradilišta 3. maj.

Pitate se zašto je Vukelić još uvijek ministar i ima svoje prste i dalje u brodogradnji nakon slučaja Brodosplit? Gledajte to ovako… svota novaca koja je upumpana svih ovih godina u brodogradnju je jedna abnormalna cifra koja se iskazuje u milijardama. Kad vam netko da milijardu, bilo kuna, bilo dolara, bilo eura… vještim makinacijama nekoliko milijuna za tren oka jednostavno iscuri u nečije džepove… pa i stranačke blagajne.

Vukelić je očito dobro odradio posao za svoje mentore…

I opet moram napomenuti da za tokove novca nemam dokaze, ali da Vukelić štiti evidentan sukob interesa, ponajbolje dokazuje novinarka Nevenka Horvat i potpredsjednik vlade, Damir Polančec.

Post je objavljen 29.03.2007. u 08:48 sati.