Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/juraifilm

Marketing

Još više slika i novi članak

Jura i Film: braćo i sestre ljubav je zakon!Prepuna Tvornica posjetiteljskog spektra od starijih srednjoškolaca do mlađih umirovljenika sinoć je došla na svoje: ukazao se Jura Stublić!Tekst:
Hrvoje Pukšec
Film izlazi na pozornicu, počinju prvi taktovi „Sjećam se prvog poljupca“, tromim, teškim korakom utrčava Jura Stublić i promašuje svoj šlagvort. Smeta mu žvaka, pljuje ju, počinje pjesma. Sve se zbilo u tek nekoliko sekundi i vjerojatno je malo tko cijelu situaciju dobro vidio, jer s prvim je Stublićevim iskorakom na pozornicu Tvornica pala u trans. Na kraju se pokazalo da je početak označio cijeli koncert. Jura Stublić i njegov Film u izvedbenim oscilacijama, a publika dobrohotna i zaljubljena.

Sinoćnji koncert imao je dva dijela, provukao se kroz cijeli završetak petka i početak subote, i imao je nisku hitova benda i frontmena koji su se ponegdje razilazili, ponegdje spajali, ali i koji je na kraju cijelim svojim trajanjem bio prožet istinskim i snažnim emocijama. Pri kraju prvog dijela u funky aranžman zaogrnut početak „Doma“, odveden kasnije u r'n'r solo dionice, predstavljao je uvod za posvetu nedavno preminulom Krešimiru Blaževiću, vođi Animatora. „Kraj rijeke (idemo kroz život)“ pjesma je kojom Jura pozdravlja svog „pohranjenog“ prijatelja, „sada na drugoj planeti“. Čiste emocije s jedne i druge strane mikrofona.

Nastavak je koncerta na prvi pogled izgledao kao ubrzanje ritma i bijeg u brže hitove, no i to je kratko trajalo. Jura Stublić je odlučio održati emocijama natopljen koncert. „Ivana“, a potom i „E moj druže beogradski“ iz samog Stublića su istisnuli suze. Tijekom cijelog je koncerta tražio da se gase svjetla i nerijetko je okretao leđa publici gurajući prste pod sunčane naočale, svoj trade mark.

Jura Stublić opet je imao koncert za pamćenje i pokazao je da ako imaš paletu dobrih, iskrenih i snažnih pjesama u koje vjeruješ ništa ne može poći po zlu. Pa ni kada zaboraviš riječi usred stvari, ako cijelo vrijeme muku mučiš sa svjetlima ili ventilatorom i ako ti pjevačka forma pada kako koncert odmiče. Juri Stubliću ne mogu naškoditi niti njegovi trapavi 'air guitar' pokreti na pozornici, niti teško tijelo koje se čini da je primilo puno više udaraca no što je ikada očekivalo. Fanovi ga vole, on voli njih. Sinoć im je dijelio pive, pa čak i novac, a na kraju je sam dobio poklon. Dva grudnjaka na dar, bijeli i crni. Jura Stublić.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Sutra još više slika!!!

Post je objavljen 24.03.2007. u 18:02 sati.