Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/juraifilm

Marketing

Jura Stublić i grupa Film zapalili Tvornicu

SINOĆ su koncertom, koji je u maniri pravih zvijezda kasnio s početkom oko sat vremena, legendarni Jura Stublić i grupa Film zapalili prepunu Tvornicu.
Iznenađujuće mlada publika je na dvosatnom koncertu zajedno sa Jurom iz sveg glasa pjevala njihove najveće hitove. I ovoga puta se pokazalo kako su "Sjećam se prvog poljupca", "Zamisli život u ritmu muzike za ples" i "Bili cvitak" pjesme za sva vremena. Jednu je pjesmu Jura posvetio i svom dragom prijatelju Krešimiru Blaževiću, frontmenu benda Animatori, koji je preminuo ovog tjedna, uz poruku: "Drži se Krešo, vidimo se uskoro!"


Prije nego što su Jura i grupa Film otišli na kratki predah, podijelili su pive obožavateljima u prvim redovima publike. No, nije to bilo jedino što je Jura sinoć dijelio. Naime, nakon nekoliko puta ponovljenog pitanja: "Tko je za pivu?", Jura je uzviknuo: "Tko večeras želi zaraditi 200 kuna?", nakon čega je popraćen pljeskom i vrištanjem obožavatelja, iz džepa izvadio novčanicu i pružio je u publiku, među brojne uzdignute ruke.


Drugi dio koncerta je otvoren "Chicagom", a publika je gromoglasno uzvikivala "Jura, Jura!". Pred kraj koncerta, Jura je rekao kako je vrijeme da se otpjeva i jedna pjesma "za mir", nakon čega su zapjevali "E moj druže Beogradski", pjesmu koja je jednako kao i "Bili cvitak" nastala u ratnom periodu. Obje pjesme su prema Jurinim riječima antiratne - dok u jednoj gine Beograđanin, u drugoj gine Hrvat, te su obje u to vrijeme bile svojevrsan apel za mir.


Jura nakon koncerta nije krio svoje oduševljenje publikom koja se sinoć okupila u tvornici. "Nama je bilo super, jer je publici bilo super. Prave zvijezde ostaju zauvijek, a publika je ta koja određuje je li netko zvijezda ili ne." - rekao nam je Jura te nam otkrio kako mu je najdraža njihova pjesma "Sjećam se prvog poljupca". U šali je Jura nadodao kako jako drže do estetike, pa su stoga i pomladili sastav grupe Film. Od Jure smo doznali i koji su njihovi daljnji planovi: "Želja nam je svirati na otvorenom, možda na Šalati, a sad ćemo ići u Istru."


Razgovarali smo i s 22-godišnjim Bornom Čopom, plavokosim gitaristom grupe Film, za kojim je na sinoćnjem koncertu ženski dio publike apsolutno poludio. "Ja i Jura se odlično slažemo, uopće se ne osjeća razlika u godinama, to je jedan fenomenalan spoj. Svi smo mi zapravo mladi u grupi Film i to je jedan fenomenalan spoj njegovog iskustva i naše mladenačke energije koja i njega onda pofura, a to njegovo iskustvo nama pomogne u nekim stvarima, da ne moramo prolaziti neke stvari koje je on prošao i to funkcionira fenomenalno, kao što i vidite." - rekao nam je Borna.


"Iz djetinjstva su mi ostale u uhu one pjesme koje su mi bile drage i dan danas su mi možda baš te pjesme najdraže i za svirati. To su albumi "Sunce sja" i "Zemlja sreće", a najdraža pjesma mi je "Sjećam se prvog poljupca". Ta je najbolja i nama i publici, gdje god da sviramo. No, sve su to dobre i kvalitetne pjesme. Od kad sviram s Jurom sam upoznao i neke pjesme za koje nisam prije ni znao, a dio njih smo večeras i izveli da ih malo prezentiramo. Malo smo brisali prašinu s njih. Neke od njih se nisu svirale i po 20 godina, a neke od njih nisu se svirale uopće. Malo smo pročešljali po bek-katalogu grupe Film i našli smo neke zanimljive pjesme koje u svoje vrijeme nisu bili hitovi i rekli smo: "Zašto ne bi bili sad?"." - rekao je Borna.

Kao ni Jura, ni Borna nije krio oduševljenje publikom: "Odlična je publika. Publika je fenomenalna. Daj nam Bog svaki dan takve publike i da ljudi tako uživaju u rock and rolu, to je nešto predivno."

A sada nekoliko fotki

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 24.03.2007. u 16:15 sati.