Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

SEKSUALNI ODGOJ

Bodulka me sa svojim iskustvom podsjetila na jednu sličnu,ne tako neugodnu situaciju, koju sam ja iskoristila za seksualni odgoj svoga sina koji je u međuvremenu dobio nadimak "Janko".
Volim da mi se pridruže u kupovini špeceraja jer su već dovoljno veliki da mi ne smetaju, nego pomažu. Tako je jesenas moj Janko išao samnom u jedan naš poznati supermarket. Naravno, gužva je bila uobičajena, ali zato već godinama kupujem u petak jer je podnošljivije nego subotom! Sve smo natrpali u kolica i strpljivo čekali u redu, a moj je sin izuzetno strpljiv!!! Malo je šetao i razgledavao sitne slatkiše u košaricama uz blagajnu... pažnju im uvijek privuče najšarenije, još nek je voće gore...jagode! I digne on kutijicu u zrak i vikne mi : "A kakvi su ovo bonbončići?" Meni je došlo da mu viknem da su to u stvari žvakce, ali nije bilo u redu zbunjivati ionako zbunjeno dijete! "Vrati kutijicu na mjesto i dođi. Objasnit ću ti!"
Rijetko vam se pruži spontana prilika da se objasni nešto tako, danas i po život, važno!
Ja sam svoju priliku zgrabila. "Kad se muškarac ižena vole, znaš već i sam da se maze i poseksaju..."
Gotovo! "To je u vezi seksa! Dobro! Ne pričaj mi dalje..."
"Ali važno je da znaš! Ne žele ljudi svaki put da se tako rodi dijete, kao što smo tata i ja htjeli tebe i Mikicu. Uglavnom se treba zaštititi, pa se maze bez straha da će se dogoditi dijete. Ali još važnije je da se sexom prenose bolesti, pa i SIDA od koje se još uvijek umire! Kad se tom prilikom koristi prezevativ (to je u onoj kutijici), štiti se i od bolesti! TO je jako važno!"
Image Uploaded by ImageShack Toolbar
Nisam ulazila u detalje, kao što su: što to sve skupa ima s jagodama, ananasom i čokoladom nacrtanim na kutijici... bila sam zahvalna i na ovo malo pažnje koju sam dobila! Tko zna kad bi se ukazala druga prilika, a draže mi je sama objasniti neke stvari, nego da sexualni odgajatelji budu "superpametni" frendovi koji nabace činjenice kao "meni je Ivan rekao da muški pišaju spermu". Pa ti sad vadi vruče krumpire iz vatre, a ne želim glupavo i neinfomirano dijete koje živi u svijetu u kojem djecu nose rode. U seriji koju smo svojedobno svi gutali bez izuzetka, "Beverly Hills", jedan ženski lik je lijepo, slikovito, objasnila svojim roditeljima: "Ako živim kraj bazena, ne možete mi cijeli život braniti da uđem da se ne utopim. Naučite me na vrijeme plivati!"


Post je objavljen 22.03.2007. u 08:21 sati.