Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

NEHOTICE

Danas sam se nakon dugo vremena vidjela s prijateljem blogerima poznatijim kao MadDog. Kad sam tek došla u firmu u kojoj smo dugo zajedno radili bio je jedan od onih kolega koji u novom kolegi ne gleda konkurenciju, nego potencijalno vrijednu pomoć i dobrog kolegu kojem treba pomoći da se lakše snađe, a ne ga zgaziti i podmetati mu.
Mada smo relativno kratko radili u istoj poslovnici (1/6 mog staža u toj firmi), intenzivno smo se družili, vozili se skupa s posla, dijelili dobro i zlo, dojmove i komentare...
Desilo se da smo morali svi proći seminar o komunikativnim vještinama, tako smo se kolege iz raznih poslovnica nekoliko vikenda družili. Prvi vikend je po rasporedu ispalo da smo MadDog i ja u istoj grupi. Nismo se odmah bacili jedno drugom u "naručje", ali sam se nadala da će ići samnom kući, pa ćemo se izžlabretati do beskraja. Međutim, sasvim nenedano, dobila sam košaricu! "Ne, ja idem s Ivanom!" Kako ja to običavam, kad sam višak, korak unazad i - hajdmo dalje! Ni sad ne znam da li je razlog bio što je to bila jedna nova kolegica (on i ja smo generacija), ili je to što mi je ta žena arogantna i antipatična, ili sam se nadala friškim tračevima, ali pozelenila sam! Bili smo doduše stvarno dobri prijatelji i ništa više, ali,eto i dragi prijatelj može izazvati ljubomoru!
Bila sam ljuta, više nisam. Ipak, odlučila sam mu to danas ispričati i ispalo je da nema pojma da se to dogodilo, a kamo li da je meni bilo tako žao! I, sad povod postu! Koliko smo puta povrijedili, uvrijedili prijatelja ili nekog bližnjeg, a da toga nismo bili svjesni! Ja sama sam svjesna da blebnem koješta ne misleći i tako povrijedim osobu do koje mi je stalo! Pokušam jasno dati do znanja da želim da mi se kaže kad pretjeram, ja to radim! Kažem kad me netko povrijedi, pretpostavljajući da se radi o nehotičnom vrijeđanju. Naravno, ne odmah! Čekam da se strasti smire, pa se o svemu lakše priča otvoreno!
Sa svim sebi bliskim osobama treba imati maksimalno otvoren odnos, sve karte na stolu i tako je najlakše - svima!

Post je objavljen 15.03.2007. u 18:35 sati.