Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

NEPOPRAVLJIVO NERAVNODUŠNA

Sinoć me i opet fascinirao fenomen Dore i sve mi se čini da ponavljamo istu grešku iz godine u godinu... "pokrademo" izvođača, pa mu to vračamo iduće godine pobjedom (Kraljevi Ulice!??), a pjesma puno lošija od prošlogodišnje! Ne mogu im oprostiti Cetinskog i "Nek te zagli netko sretniji" i onda iduće godine ode "Nek ti bude ljubav sva"... Badava se ja žderem kad bumo se opet osramotili, ili još gore - proći ćemo nezamijećeno! Ovih dana će ionako svi lupati po Dori, pa ja baš neću!
Gledajući najavu za novu epizodu "Bitanga i princeza" (frajer ostavlja mob u taxi-u kod Robija) sjetim se svoje nepopravljive neravnodušnosti! Da stvar bude još podvučena, jutros mi se desi da se, jureći Bolognom na posao, prestrojim ispred sestre po boji kose. Primjetila sam da dotična plavuša nema upaljena svjetla. Kolona je stala na semaforu. Vagala sam situaciju par sekundi, okrenula se i pokazala rukom (žmiganje šakom kao Tajči) da upali svjetla. Nakon par trenutaka, shvati i upali svjetla, ja joj pokažem uzdignut palac, a ona mi mahne.
Komunikacija koja ni ne treba riječi! Sve je kulturno izrečeno."Bravo!" "Hvala!"
Povremeno se nađemo u prilici da pomognemo sasvim nepoznatim ljudima, pitanje je hoćemo li tu priliku iskoristiti!?? Ne dvojim nikad i nije me briga što drugi misle o tome, ja mislim da postupam ispravno!
Zadnji takav slučaj bio je u subotu pred tjedan dana. Kćer i ja smo išle u pekaru, ali sam prije morala na bankomat! Čovijek prije mene ode, ja priđem i primjetim Maestro karticu položenu uz bankomat. U prvi čas su svi bili spremni reagirati, čak je jedan trčao pred auto čovijeka koji je trenutak prije bio kod bakomata, ali kartica nije njegova! I, kaj sad? Svi bi najrađe da ih mimoiđe još i briga o nečijoj kartici... Pogledam kćer i odluka je pala! Odnijele smo tu karticu u obližnju poslovnicu Zagrebačke Banke. Baš je na šalteru bila službenica koja me i pozna, pa sam joj rekla gdje je kartica nađena i da mi se činilo najlogičnije da je donezem u matičnu banku! Oni će kontaktirati klijenta i vratiti mu karticu! Eto! Osjećaj je bio tako lijep, a i moja kćer je cijeli dan imala lijep osjećaj da smo napravile nešto dobro!
I da se vratim na to kakve to sve skupa ima veze s mobitelom... Naime, u prilici smo bili svo troje (bio je i sin s nama) vratiti mobitel.
Izađete iz, recimo, King Krossa, dođete do auta i na tlu, tik pod vozačkim vratima ugledate mobitel. Kako je moj muž dva puta izgubio mobitel, od tog jednom bespovratno, jako dobro znam kalvariju koja čeka tu osobu. Ostavim li ga gdje sam ga našla pregazit ću ga ili ja ili netko drugi...Istina, trebalo je stići doma i spremati se za posao, ali je neravnodušnost i ovaj put prevladala! Sinek je ostao kod auta, u slučaju da se osoba, iz auta sparkiranog do našeg, vrati. Mikica i ja smo krenule prema infopultu. Putem sam otključala mob, i prelistala kontakte. I na koji broj naiđem? MAMA! Nazvala sam, kratko objasnila o čemu se radi i pitala kako se zove vlasnica moba! Saznavši ime, nije bio problem djevojku dozvati razglasom! Kad se pojavila, pitala sam je samo gdje joj je mobitel? Pipkala je po džepovima i problijedila. "A kakav mobitel imate?" pitala sam je. Kad je opisala upravo onaj koji sam držala u džepu, vratila sam ga. Lagala bih kad bih tvrdila da mi je samo zahvalila. Mislim da je spominjala neku cugu, ali meni se ionako već jako žurilo... ali, velim, nisam sigurna je li uopće u svom uzbuđenju rekla išta osim hvala!
Nije meni ni važno ništa osim iskrene zahvale, jer to inače ne bih ni napravila!!!
Cijeli me dan ispunjavao osjećaj da sam napravila lijepu, poštenu stvar i razveselila nekog, nekog potpuno nepoznatog!
Moj bi brat to prokomentirao da sam ili glupa ili totalno naivna, ali meni su svi ljudi dobri, dok se ne pokažu kakvi jesu. TO je, valjda, nepopravljivi optimizam! ...pa, kad parkirate auto u blizini posla, izađete, a divlja šljiva pod kojom parkirate vam mahne rascvjetalim granama...i još uz to, duboko udahnuvši, napunite pluća zrakom mirisa procvalog voća... tko ne bi uživao? Kaj je vani oblačno? Uopće nisam primijetila!!!!!!!

Post je objavljen 02.03.2007. u 08:30 sati.