Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1001misterij

Marketing

Istinita priča???


Alo ljudi...Ovaj tekst sam našo na internetu i koliko sam skužio to je jedan dio knjige: Ko-Evolucija...Pa pogledajte...nisam ništa mjenjo...pozzz

Jednog Ponedeljka sredinom Februara 1989, Alec Newald je krenuo na put koji je trebao biti oko tri sahata voznje od Rotorua do Auckland, u Novom Zelandu. On je doputovao u Auckland osjecajuci umoran i smusen, ali je bio jos vise zbunjen kada je saznao da je Ponedeljak, u stvari, sada Cetvrtak deset dana poslije, i da on nije imao blage veze sta se desilo u medjuvremenu!Kada je Alec napokon povratio memoriju o tih deset izgubljenih dana, shvatio je da se njegov zivot zauvjek promjenio. Na pocetku tog sudbonosnog putovanja, dok se vozio kroz planinski prolaz obavijen maglom, Alec je bio pokupljen s ceste od strane bica iz vanzemaljske civilizacije.Ono sto je on naucio i dozivio tokom svog boravka sa tim prijateljski raspolozenim bicima ima duboke implikacije za sve nas na Zemlji.Ubrzo poslije njegova povratka, Alec je primio cudne posjete od "vladinih naucnika" koji su zeljeli da znaju detalje o njegovom vanzemaljskom dozivljaju. Izmedju ostalih stvari, oni su bili osobito znatilzeljni o tome sta je on zapazio u vezi vojne i tehnoloske sposobnosti tih vanzemaljskih domacina. Alec nije zelio s njima kooperirati te se uskoro nasao u "vreloj vodi".Bilo je ocigledno da su ti "naucnici" znali sve o Alecovim otmicarima te i da su ocekivali da se uskoro vrate na Zemlju.

Kroz svu tu dramu Alec je napisao knjigu o svom dozivljaju nazvavsi je "Ko-Evolucija". Sto je i izvor sljedecih informacija koje cu predstaviti u ovom clanku. Naravno nemoguce je da se prenese cjeloviti sadrzaj te knjige te cu se, stoga, usredsrediti na neke dogadjaje tokom njegove otmice i malo poslije njegova povratka.

"Uvod"

Skrivena Realnost Ima dosta toga o proslosti ove planete sto nije nikad kazano. Ja ne govorim ovdje o neotkrivenim historijskim cinjenicama, nego o materialu koji je vec poznat nekolicini odabranih unutar nasih zajednica. Vecina tog znanja je bila prenosena i ljubomorno cuvana od strane nekoliko tajnih sekti familijarnih s time od samog pocetka, ali ove sekte nisu neophodno bili "tajne" u vrijeme kada su im te informacije bile povjerene u emanet. Originalni naum je bio da se ovo znanje podjeli sa nasljednicima ove planete, en masse, kada povjerenici to budu smatrali pogodnim.

Vrsta odabrana da naslijedi ovo znanje je poznata kao Homo Sapiens. Za vase obavjestenje, Homo Sapiens i Cro-Magnon vrste prethodnici su bili vjestacki inzinjerirani!

Finalni dijelovi Cro-Magnon mozaika su sklopljeni zajedno oko 70,000 godina unazad. Ovo nije bio prvi humanoid da prohoda planetom Zemljom, ali je prvi tip ikada koji je kontruiran da djeluje kao prijemnik ili kontajner za drugi "beztjelesni" entitet koji bi kroz akcije te humanoidne forme iskusio materijalnost! Vi mozete poznati taj entitet ako ga ja terminisem kao dusu ili duh.

Ova nova vrsta je bila dizajnirana da preuzme te pohranjene informacije koje su je cekale u bilo kom trenutku buducnosti. Drugim rijecima, vrsta je bila potpuno razvijena u svojim mentalnim sposobnostima i na tomstupnju nije zahtjevala nikakva daljna evolucijska poboljsanja. Cijelo znanje koje je bi ta vrsta ikad trebala, sve do sljedeceg evolucijskog koraka, je vec bilo na ovoj planeti u posjedu povjerenika.

Ovi povjerenici su odavno prekrsili svoje zakletve onima koji suim povjerili to znanje, i ja mislim da skoro donedavno su cak zaboravili i identitet svojih drevnih benefaktora. Mozda je sudnji dan blizu za povjerenike. Sad vam mozda moze biti jasnije zasto bi tajne sekte i vladari nase planete predpostavili da se ocekivana posjeta od "Zemljoposjednika"nije desila!

Odavde pa nadalje, ja cu se fokusirati na neke od Alecovih crteza i skica koje je napravio po svom povratku, i ponuditi kratko objasnjenje uz svaku. Alecov dozivljaj je jedan od najdokumentovanijih i intrigirajucih NLO-UFO Otmica na koje sam ikad naisao. Znanje koje je on sakupio tokom tog dozivljaja se ne moze platiti nicim na zemlji. Ispod su citati iz Alecove knjige "Co-Evolution"

"Susretanje sa Cuvarem"

Gledajuci nagore, uvidio sam da nam se priblizavaju tri vanzemaljca, najvisi medju njima je izgledao kao moj zenski saputnik od ranije. Drugi je bio malo nizi i musko bar koliko sam ja mogao zakljuciti. Treci je bio nizi, puno nizi, o hodao je ispred druge dvojice.

On, trazeci bolju rijec opisa je bio malo cvrsce gradje sa okruglom glavom i radije neobicne, zrikave oci koje su bile dosta razmaknute i nize nego nase. On je imao vrlo mala usta, ali ja nisam opazio nikakve usi ili bas puno nosa. Njegova fizicka pojava, pak, je bila skoro potpuno nevazna, jer sam momentalno bio pogodjen sa prevladavajucim osjecajem njegova prisustva. Ja ne mogu reci da je ono bilo hipnoticno; ako ista, onda bas kontra tome. To je bilo kao da je njegova energija bila projektirana i upijena od strane mog tijela.

Nema nacina da ja ikad adekvatno opisem taj osjecaj vama, koristeci puke rijeci. Oni koji su imali ovakvo iskustvo ce znati o cemu ja to pricam! Njegovo komuniciranje samnom je bilo dosta jace i jasnije nego s drugim.

Ovo jos uvijek nije bio "vanzemaljac" o kojim sam citao ili vidio na grafickim ilustracijama raznih casopisa i magazina. Visina je bila priblizna - cetiri stope (130cm) sa mrsavom siluetom.
Image Hosted by ImageShack.us


"Dobrodosao", rece on. "Ja sam odredjeni Cuvar ove sekcije. Sta god osjecas da ti treba da bi tvoj boravak medju nama bio prijatniji, trazi i ja cu dati sve od sebe da ti to pribavim. Boraviste koje ti je dodijeljeno ce omoguciti da ti nas razumijes, a i da mi tebe razumijemo".

On mora da je citao moje misli kada je dolazio, jer sam ja bas prije toga propitivao o boravistima.

"Mi ne govorimo glasom, kao sto si vec uocio. Ponekad verbalna zvucna poruka je neophodna na velikom rastojanju." "Ja te necu sad pitati da li zelis ostati ili se vratiti. Nadam se da bi zelio ostati neko vrijeme i upiti vise informacija i razumjevanja prije svoje odluke. Neke stvari ti jos ne mozemo reci. Ti ces to razumjeti nadam se. I pored toga, ti ces imati priliku da prikupis znatan obim informacija o raznim predmetima, ukljucujuci i svoju vlastitu vrstu, prije nego se smislis o ovoj ponudi. Ipak, nesto ili sve od ovog znanja moze biti izbrisano iz tvoje memorije, ukoliko odlucis da nas napustis i vratis se na svoju planetu."

"Dolazak"

Prva i najupecatljivija stvar o gradu je bila njegova cistoca i poredak; a drugo, njegova ogromnost. Cak i sa povelike visine ja mu nisam mogao nazrijeti granice. Moglo bi biti vecih gradova na Zemlji, ali odakle ja dolazim ovo mjesto bi se klasificiralo kao veliko, VRLO veliko. Pruzalo se u obe direkcije, prateci obalu i van dometa mog pogleda. Izgledalo je kao da je bila samo uska traka zemlje koja nije bila obala ili pustinja, i grad je bio kao u sendvicu izmedju to dvoje.

Kako smo se spustali na nizu visinu, more je izgubilo svoju plavkastu boju i postalo skoro potpuno crno. Misli da tamo nije bilo mnogo vazdusnog strujanja jer je njegova povrsina izlgedala kao staklasto. Ja sam mogao nazrijeti tamnu liniju nedaleko od obale sto je vjerovatno odrazavalo duboku provaliju koja se nadovezivala na obalni plicak.

Zadnja stvar koja je ostavila utisak na mene je bio nedostatak visokih gradjevina, osim dvije tri kule ili tornja, i preovladanost malih kruznih oblika medju nekolicinom vecih piramidnih konstrukcija.

Za manje od minute po ulasku u atmosferu planete nasa letjelica se vec spustila na tlo. U menije bila mjesavina bojazni i uzbudjenja. Sad kad sam bio ovdje - gdjegod "ovdje" bilo, sto mi se upravo desilo je pocelo da tone. Hocu li ikad vidjet svoj dom? Da li me iko trazi?

Moja panika se uskoro stisala, i znatizelja je prevladala. Ja sam poprvi put bacio pogled na vanzemaljsku panoramu. Ono sto sam mogao vidjeti je bilo ravno tlo, slicno dvoristu, koje je vodilo dvima piramidnim gradjevinama. One su izgledale kao da su napravljene od materijala slicnog tintanog stakla ili poluprovidne plastike. Nisam mogao vidjeti vrhove ovih gradjevina iz mog ugla osmatranja, ali sam kasnije uocio da su one bile pokrovljene s spiralnom kulom ili nekom vrstom antena. Te kule su dodavale oko 25% od ukupne visine same gradjevine. Svaka od ovih gradjevina je bila pokapljena s necim sto mogu samo opisatikao velika sijalica. Cudno kao sto samo moze i biti, ja sam siguran da sam vidjeo nesto takvo, davno u proslosti. Ove sijalice su svjetlile i dan i noc, i nakon blizeg osmatranja su izgledale kao da su od mreze ili konstrukcije sita za brasno a ne stakleni balon.

"Izgledalo je kao da je iznad tog sletjelista bila neka vrsta elektromagnetskog zastitnog polja, vjerovatno polje sile ili neka vrsta prikupljaca energije."
Image Hosted by ImageShack.us


Tamo je bila aleja koja je vodila do jedne od vecih gradjevina koje sam vidjeo i iz letjelice. Zrak je jos uvijek bio neobicno miran. Doista, sve dok nisam izisao iz letjelice nisam opazio da je bilo nekog pozadinskog pogonskog zvuka. Tlo po kojem sam hodao nije bilo kao piljevina, izgledalo je porozno i pomalo propusno ispod stopala.

"Spiralni Toranj - Vjerovatno Energetski Odasiljac ili Prijemnik"
Image Hosted by ImageShack.us


"Nastambe"
Image Hosted by ImageShack.us


Jedno vrijeme sam bio izgubljen ne znajuci kud prvo da pogledam, takva je bila moja znatizelja i zaprepascenost sa stvarima oko mene. Neke gradjevine su licile na one sa Zemlje, ali su im vanjski zidovi bili nagnuti unazad oko 33 stepena i uvuceni unazad na svakom uzlaznom spratu, cinivsi ih kao stepenice prema vrhu brda. Vecina nastambi je bilo kruznog ili cijevnog oblika. One su poredane u spiralnoj formaciji sa najvisom gradjevinom u njihovom centru, i nizim gradjevinama prema vanjskoj obrazbi spiralnog ustrojstva. Sve su gradjevine bile, ili bar je meni tako izgledalo, od stakla ili plastike.

Prilaz gornjim spratovima nastambe u kojoj sam ja boravio, je bio preko neke vrste blago uspinjuce spiralne staze ili rampe koja je obrubljivala iskrivljene perimetre zidova. Ova rampa se takodje mogla vidjeti s vana nastambe. Moje licno opazanje ove rampe je da bi to mogla biti u isto vrijeme potporna ili okirna struktura same gradjevine.

Sobe, ili radije razni leveli, su bile osvjetljene nekom vrstom prigusena osvjetljenja, i po dani i po noci, ali nikako nisam mogao trasirati sami izvor tog svjetla. Kad smo se uspeli do drugog sprata, njihove dnevne sobe, bio sam odusevljen njenom ljepotom i skladnoscu. Bez obzira kako tesko pokusavao, moj opis opet nebi bio pravedan za stupanj njene ljepote. Dominirala je boja bisera sa bijelom i mozda malom primjesom sive. Ovo je mozda pomoglo neutralisati bilo kakvo bljestilo, jer ja nisam vidio nikakvog. Iz same dubine te biserne boje se reflektovala dugina lepeza. Mekano svjetlo koje sam prije spomenuo kao da je izbijalo od svuda. Kazati da je sve bio istinski zadivljujuce bi bilo krajnje neadekvatno!

"Varianta Nastambe ili Kuce, s tri sprata - Heksagonalne Kristalne Mustre U Zidovima"

Nisam siguran ako je sama boja najupecatljiviji efekat unutrasnjosti nastambe, jer sam podjednako bio zapanjen s neprekidnom povezanoscu jedne forme u drugu, kao da je svaki dio nastambe pa cak i namjestaj gradjen i oblikovan istovremeno. Stavise, nije bilo nikakvih vidljivih veza ili karika izmedju djelova nastambe. Kako god je ovo bilo izgradjeno vjerovatno se koristio isti metod kao i kod gradnje njihovih letjelica koje su odavale istu strukturnu prirodu. Pod, glatka, poplocana guma, je bio mekan za hod; boja, samo jednu ili dvije nijanse tamnija od zidova.

Namjestaj je izgledao napravljen od materijala dosta slicnog staklu ili plastici. Iako je bio blago tintan ili dimljiv, mogle su se nazrijeti sve boje duge iz njegove dubine. Ove boje bi se mijenjale u odnosu na mentalno stanje osobe, tako da bi ako je osoba ushicena to odmah postalo ocevidno u bojama koje bi pocele igrati kroz cijeli spektrum. Kada je osoba bila u meditativnom raspolozenju, svjetlo bi se prigusilo i samo blagi tonovi bi se manifestovali.

Sredisnji prostor ove sobe iznad drugog sprata je bio kruznog oblika i koristen za opce svrhe, ukljucujuci meditaciju. Spavace sobe su kao takve bile totalno izostavljene, jer je meditacija potpuno zamjenjivala spavanje (odmaranje). Ova meditativna stanja bi trajala sahat dva svaki dan.

Kao i mnoge druge stvari koje nisu bile napravljene od prirodnih tvari, auta su im bila izgleda takodje od materijala slicnog plastici. Cak i sad, imam nedoumice o tome da li je to bio neki sinteticki materijal ili nesto sto prirodno raste u njihovom svijetu. Razlog za to ce vam ubrzo postati ocevidan.
Image Hosted by ImageShack.us


Krov tog auta je bio providan ali dosta tintiran, pod, neprovidan i sivosmedje boje. Ja mislim da je bio i nekako piramidicne konstrukcije ali nekako stjesnut i izduzen nesvojstven konvencionalnom piramidnom obliku. Nije bilo nikakvih tockova, i sjedio je iznad tla, i ako jos uvijek nepokretan. Ako mozete zamisliti stealth fighter kabinu bez krila, ne bi ste bili daleko od opisa stvarnog izgleda.

"Kako ova stvar radi, funkcionise? - upitao sam.

"Djelimicno mentalnom moci, a djelimicno magnetskom repuzijom." odgovorise mi.

Odlucio sam da bi bilo mozda previse da zapitkujem o unutarnjem mehanizmu i sastavnim djelovima. "Dobro, kako cu ga onda voziti?" trebalo je biti moje sljedece pitanje, ali prije nego sam i progovorio ona mi odgovori.

"Ti upravljaj, ja cu obezbjediti snagu (mentalnu)", rece ona, klizuci unazad krovnu sekciju. "Ovako". Ona je dohvatila top i pokretala klizac s jedne strane na drugu. "To je rucni nacin upravljanja. Ja ne bi rekla da si ti jos sposoban da to radis mentalno, Alec".

"Ne bih ni ja rekao", pomislio sam u sebi bez upravljanja te misli prema njoj. Da, dotad sam vec naucio da mislim privatno i samo za sebe!

"Izgleda lako", rekao sam smouvjereno pri ulasku u transporter.

"Samo postavi klizac u sredinu.... tako. Pravo napred je u sredini, desno vrijedi za skretanje u desno itd. Ne brini se", ona naglasi, "ono se nece okrenuti ili krenuti dok putevni upravnici to ne dozvole (kao semafor). Onda ce se resetovati u sredisnju poziciju, cekajuci tvoju sljedecu instrukciju. Ja cu navigirati", rece ona.

Ja sam oklijevao. "Hajde, idemo" doda ona nestrpljivo, "i ne zaboravi svoje ocne stitnike". Te naocale ili ispupcenja su bile same po sebi atrakcija. Jedini nacin da se opisu je to da se one same zalijepe za lice bez ikakva vidljiva suporta. Vjerovatno je postojao neki interaktivni odnos izmedju materiala, bar koliko sam ja mogao shvatiti.

Sistem navodjenja samog auta me je dosta zaintrigirao. Posto vozilo u stvari nije doticalo tlo, kako je onda moglo ili znalo kad da se okrene? Bilo je uzdignuto od tla magnetskom repulzijom, detaljima koje ja nisam bas providjeo ali sto i nije izglealo tako komplikovano. Siguran sam da bi se tako nesto moglo napraviti i na Zemlji bez velikih problema. (Prevodilac: Koliko ja znam i jeste, ali je konstruktor i njegova porodica nestala bez traga. Ne treba puno meditiranja da pogodimo kome to nije u interesu da ovaj svijet bude lakse mjesto za zivot.) Na neki nacin, vozilo bi trebalo da uspostavi elektromagnetsko polje, ili naelektrisati neke djelice a izostaviti druge, u cilju iznalazenja nacina okretanja na uglovima i slicno bez rucni instrukcija.

Moj cilj ili objekt u pisanju ove knjige je bio da predstavim autentican izvjestaj na fakticki dogadjaj. Dok sam pokusavao da drzim licne spekulacije na minimumu, ako sam i ukljucio neku to mi nije bila namjera. Gdje god moguce, ja sam pokusao da budem neutralan, bar kad se radilo o vanplanetskim segmentima. Ipak, moja ostavka od ruku zemaljskih vlasti je ucinila teskim da budem neutralan u toj oblasti. Mozda cete mi oprostiti ovaj prestup.

Ovdje bih zelio da vam odam neke licne spekulacije (albeit zasnovane na faktima), da bi ono sto ste upravo procitali bilo razumljivije u zemaljskoj realnosti.

Godina 1947 ("slucajno", ista godina kada se desio nefamozni Roswell NLO incident) je oglasila jedan od najvecih tehnoloskih proboja ovog vjeka kada su, 23 Decembra u Bell Laboratorijama, inovatori John Bardeen, Walter Brattain i William Shockley otkrili prve point-kontakt tranzistore. Shockley je uslijedio sljedece godine sa svojim ukrstenim tranzistorskim razvojem. Ova zapanjujuca nova tehnologija je uvecavala elektricne signale prenoseci ih kroz dvojni konduktor od cvrstog materijala - u osnovi istu operaciju obavljanu od danasnjih ukrstenih tranzistora.

Sta je uslijedilo od ovih invencija je bilo malo manjeod cuda, cak "van ovog svijeta", ako mogu da kazem. Iduci nadalje odavde, mi smo dosegli duboko u sljedeci predmet.

Vecina substanci moze postojati u tri razlicita stanja: cvrstom, tecnom i gasnom. Temperature i pritisci odredjuju koje stanje je poprimljeno. Cvrsto stanje je obicno kristalit. Razlike izmedju tri osnovna stanja se cesto mogu prikazati jednostavnim dijagramima gdje su atomi predstavljeni kao kruzici. Obicno su ovi kruzici zbijeni i okupljeni zajedno u sfericnim polozajima, bar u cvrstim i tecnim stanjima. Ipak, kada se atomi zamjenu molekulama koje su izduzene u jednoj direkciji, osobito prelazno stanje materije se pojavljuje: tecni kristal. Stoga, mi moramo zakljuciti da postoji vise od tri stanja materije.

"Transporter iz Drugog Ugla Pogleda Koji je Alec Koristio"
Image Hosted by ImageShack.us

Drugi relavantni predmet se tice grupe organskih superprovodnika poznatih kao Bechgaardove soli, otkriven 1985. Ja ih spominjem ovdje zato sto imaju interesantne karakteristike vezane za NLO-UFO vidjenja. Ako se svjetlo usmjeri na kristal ali se polarizovano paralelno u direkciji provodjenja, onda je reflektovano, dajuci tako kristalu karakteristicni metalik odsjaj. Polarizacija u transverzalnoj direkciji proizvodi mutno sivi odraz. Ako se napon iskljuci, materijal se izgubi iz vida. Sta kazete o tome! Zakljucak: samo zato sto nesto izgleda da je napravljeno od metalne substance, ne znaci obavezno da je to istina!

Od 1989, ja sam imao dvije trecine mozaika u mojoj glavi. Znao sam da je moja vanzemaljska letjelica mogla promjeniti oblik na komandu i da su te letjelice, u stvari, zivi entiteti sami za sebe. Znao sam da je neki oblik kristalne tehnologije, vjerovatno koristeci pulsirajucu rezonanciju ili vibrirajucu frekvenciju zajedno sa temperaturnim varijacijama, koristen za interdimenzionalna putovanja. Ono sto nisam znao, tj. kako se sve to moglo sastaviti zajedno, je izgleda dopunjeno clankom o zlatu od bijelog praha (white powder gold) objavljenom u "Nexus Magazine"

"Ovo je skica Generatora, kako ju je on vidio i nacrtao po povratku na Zemlju"
Image Hosted by ImageShack.us


Po Alecovom povratku na ovu Planetu, bilo ocevidno od pocetka da su neke vladine agencije znale o njegovom "vanzemaljskom" iskustvu, i zeljele da izvuku od njega sto vise informacija. Dva New Zealand DSIR naucnika su ga posjetila trazeci od njega informacije o stvarima o kojim ne bi trebali nista da znaju.... Uskoro je postalo jasno da ova dvojica "gospodina" nisu bili osoblje DSIR (Department Naucnog & Industrijskog Istrazivanja) . Maltretiranje se nastavilo i pojacalo, praceno sa nekoliko provala u njegov stan, iako je Alec pokusao da zamete trag mjenjajuci stanove dosta cesto. Njihovo ponasanje je uvijek bilo prijetece i kada je Alec na kraju jasno i glasno odbio da suradjuje s njima, oni su onda tek poceli "zestoku igru"!"

Kao sto sam vec rekao na pocetku ovog pregleda Alecova iskustva, nije moguce dosljedno predstaviti ovu pricu u nekoliko stranica. Potpuno iskustvo je ono koje ce vas duboko zapanjiti. Od pocetka pa dokraja to je najdokumentovaniji i ilustrovaniji slucaj vanzemaljske otmice na koji sam ikada naisao. Tokom Alecova iskustva on je imao pristup spisima Zemljine historije, koji sami po sebi zagovaraju pricu koja ce ispuniti mnoge djelice u mozaiku evolucije nase Planete.

Ovo je knjiga koju bi "svako" trebao procitati, i ja vas nukam da nabavite ovu Alecovu knjgu i procitate je sami. Sigurna sam da se necete razocarati!! Ja nemam apsolutno nikakvih financijskih veza niti interesa sa Alecovom knjigom.... Ja samo istinski vjerujem da svako 'ko je zainteresovan da se informise o trenutnim desavanjima na ovoj planeti, "mora" procitati ovu knjigu.

Knjiga "Co-Evolution" je pribavna kroz Nexus Magazine, ona je "vrlo" jeftina i totalno zaokupljajuca od pocetka do kraja. Ako zelite da kupite ovu zapanjujucu knjigu i procitate Alecovo cijelo iskustvo, samo kliknite na Nexus slicicu ispod i ona ce vas odvesti direktno na njihov web site sa detaljima o nacinu nabavke knjige "Co-Evolution".

"Ja ne znam sta ja izgledam svijetu, ali sebi ja izgledam kao djecak koji se igra na morskoj obali i zamajavam se s pronalazenjem ljepseg piljka ili skoljke, dok cijeli okean istine lezi ispred mene neotkriven."



Post je objavljen 01.03.2007. u 09:58 sati.