Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/majabaka

Marketing

prijatelji moja radost-blog i psi su moja pokora

Većeras u 23.53 h. otvorim sandučić Incredi-mail , puno pošte bude, ali uglavnom spamovi pa to i ne gledam:Na kaslić idem samo radi pisma prijatelja. A svaki dan poneko dođe.Ako i ujutro pročitam, ponovim čitanje uveće pa onda sretna idem spavati.I tako većeras poruka od moje Jace.Kažem moje svojatam ju već a znamo se tek nekoliko mjeseci. I to znate kako. Pa preko NET-a. Skype ima ona imam ja , pse ona pse i ja i nekako smo se našle. A onda se ispostavilo da smo eto iz istog grada, ne baš istih godina, ona je nešto mlađa, ali ja sam radila sa njenom kumom , mojom Klarisimom i mic po mic, čitavu storiju zajedno imamo.;Moj tata i njezin tata bili prijatelji. Poznam ja njenog tatu jako dobro .A poznate Ga i Vi. Bio je to naš poznati molerski-obrtnik. Skoro je nažalost umro, ali eto doživio je i lijepe godine , pa sad što je tu je.

Tužno je što je umro . Grad Brod je siromašni za jednog vrsnog majstora i reklo bi se dobrog čovjeka,ali još tužnije je kako je živio. Naizgled lijepo i krasno. Posao-obrt lijepa-dobra žena, sin sad već oko 40 god., pa pomislio čovek da prije ništa i nikog nie bilo. A bila je još jedna, pa druga žena, pa bila je još jedna kčer i sin, pa još jedna kčer -moja Jaca. A onda došla smrt, pa sahrana.Jaci javili sekund prije sahane, a Jaca u Austriji. No eto sjetio se brat- sin s ovom trečom ženom da ima sestru po ocu. Lijepo od njega da se sjetio, ili se sjetio tek da kaže javio sam a Ti nisi ni došla. Ne znam nije moje da sudim, ali Jaci nije bilo svedno. Nedugo poslije bila navodno i ostavinska rasprava. Jacu nije nitko obavijestio da treba doći, nego poslije javila joj druga polusestra da je bilo. I šta je bilo. Ništa, naš sugrađanin napiso oporuku da sve ostavlja ovoj trećoj ženi. I s tog temelja ona kod notara reće drugoj djeci-nečete ništa dobiti.

Zabolilo to djecu, zabolilo to i Jacu. Ma ne zato da nešto dobije, Jaca ima sve, već što ju se nije niti spomenulo.Ova žena, kao nikada nije ni čula da je njen pok. muž bio ženjen prije nje, a pogotovo ne da još ima i djecu. Sudeći po oporuci nije znala valjda niti da sa njom sina ima. Ni njega u oporuci nema

E tada sam se ja malkice upetljala. Morala sam , a vi me krivite ili ne.

Ma opraštam ti majstore što si mi onomad kasih 50-tih kao djevojčici sobu ofarbao u tako jaku roza boju da smo sutradan sve prekrečiti morali da ne pozverimo, opraštam ti i tri žene,opraštam ti i ono da si do tek na kavu odletiti do Pariza znao. Znao si dostojanstveno raditi, znao zaraditi, znao živjeti i uživati, ali izgleda nisi dostojanstveno i odgovorno umrijeti znao.Jaca je tvoje dijete.I još troje djece imaš , pa da si im kanticu boje za uspomenu zavještao. Da ofarbaju tvoju nebrigu o njima, da naslikaju lijepu sliku brižnog i ,veselog i dragog oca. Ostavio si ti Boju Ljubo moj. Crnu u duši, crvenu na rani srca. Žao mi je da ovo pišem, ali moram ti to reći , pa ma kako da si mrtav,vjerujem da se kaješ i sagledavaš nepravdu.

Malo sam pogledala u Zakon pa Jaci svjetovala što da čini. Da je ostavio testament da se sve među djecom i ženama podjeli Jaca bi svoj dio rado dala Miri , ali ako ova nije ni znala da Jaca postoji sada će znati .Nužni dio 1/3 ili 1/4 pripada djeci ma kakav testament bio. I kad to dobije Jaca će to rado dati djeci koja nemaju oca, ali djeci čiji je otac znao da ima djecu.

Jaca drži do pasa svoje kčerke više nego neka majka do vlastitog sina, a da ne kažem mačuha do pastorčadi.Nije ni znala da postoje, pa zato što ona kao nije znala niti ne trebaju išta dobiti. Cijeli Brod znao samo Mira nije.

Ovo su divni Jacini psi. Volim sad njih kad mi Đuke nema.
Photobucket - Video and Image Hosting

evo večerašnje Jacine poruke e-meila meni:
Hallo Nadi,pismo i rodni list sam poslala Vukovicu.Sad cemo da sacekamo da li ce da se javi.Cim nesto novo bude zovem te.Jesi li mi ti dobro?Sinoc sam citala tvoju stranicu.Nisam gledala taj film,ali sve sto si napisala tako je.Svaka cast,odusevila si nas.Napisi mi gdje da se registrujem za komentare,pod kojom stranicom je?Kao sto vidim Duka se nije vratio.Onda sam gledala slike i vidim nase pse.Bojana tako sretna sto i nji ima u internetu.Obradovala si nas.Ona mala se zove Kira,samo pizdarije pravi a veliki je Tyson,on je predobar,Blizanci a 25 kila razlika medu njima.Mala nije mogla ni da poraste koliki je zlojeb.Kod nas je zahladnilo,kisa pada i vjetar duva,cak ni psi nece napolje.Toliko za sada.Ljubim te

Photobucket - Video and Image Hosting
Jaca je najzaslužnija za sve moje lijepe slike na blogu. Svaki dan mi pošalje nešto lijepo. I one crvene ruže za moju Jelenu poslala je ona. Još ljepše stvari šalje mi kao slajdove. To ne mogu ili ne znam na blog staviti, ali zato šaljem dalje. Pa što god dobijete e-meilom od mene da znate da je od moje Jace stiglo i meni i Vama.Ima nešto i što na dvd pošalje i evo da i Vama približim i Jacu i užitak u druženj sa životinjama i čistoći vode. Voda je bezbojna ali divno oboji život radošću, čistočom i ljepotom.


A ja eto po cijele dane i noći visim na comp. i na blogovima.Ako nisam vani sa bellom, a s njom malo idem jer ona smije i sama.Bijeli boxer nitko je se ne boji a ni ukrali ju ne bi kad su tako rijetka pojava.Svako jutro kad se jedva dignem kažem si -e većeras češ ranije leći, kani se blogovaa kad dođe veće ja opet isto,A kako ne bih kad ima toliko divnih stvari koje si želim i ovdje zabilježiti.

Jaco hvala ti što se poznajemo.Hvala onom tko je izmislio comp. i internet. Svijet je puno bogatiji i lepši.Nije to virtualni svijet, to su pravi živi, divni ljudi , koje zahvaljujući netu upoznajem svaki dan.



Post je objavljen 28.02.2007. u 23:27 sati.