Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikakaodijete

Marketing

Napokon i taj petak!!

Napokon je na moja vrata pokucao i petak; dan kojeg obožavam. Iza mene je naporan i težak tjedan kao i svi ostali. Neki su teži, neki lakši, neki bolniji, neki tužniji... Ali, sve to brzo prođe i sve se zaboravi. No, petak je poseban. Lijepo se opustim, zaboravim na sve školske brige i uživam lunjajući...
Ovaj tjedan mi nije bio nešto težak, ali jedva sam dočekala taj petak. Ne znam, ponekad se ne umorim od školskih obaveza, već od ljudi. Nadam se da me razumijete. Ponekad mi dosade ljudi i njihove ograničenosti, predrasude, gluposti... Zasitim se svega i onda najviše uživam u samoći. Ponekad mi je to više potrebnije nego išta drugo. Danas sam išla prošetati, i to sama. Jednostavno mi je to trebalo. Slušajući glazbu s mp3-a uživala sam u slobodi. Nitko me nije uznemiravao i guštala sam. Razmišljala sam o mnogim stvarima, o prošlosti, o budućnosti... To je tako lijepo. Društvo mi je pravio neobuzdani vjetar koji mi se igrao s kosom... I tako sam uživala ovo popodne.


Evo, večeras dobih zadatak od moje drage Insomnie. Naime, radi se o nekakvoj novoj štafeti koja kruži našom blogosferom. Štafeta se zove Palica. I ja trebam odgovoriti na dva pitanja:
"Zašto smo odabrali nick koji imamo?"
"Zašto nam se blog zove tako kako se zove?"Pitanja baš i nisu jednostavna...


Nick-Festina Lente
Nemam određeni razlog zašto sam odabrala nick Festina Lente. Sjećam se te večeri kada sam na nagovor moje vjerne prijateljice Aquarije ponovno kreirala svoj novi blog. Te sam noći baš čitala latinske izreke i najviše mi se svidjela Festina Lente što znači Žuri polako. Željela sam da mi je taj nick jer mi se sve više sviđa latinski jezik.


Ime bloga-Velika kao dijete
Jednom sam na Internetu pronašla pjesmicu Velika kao dijete koja se nalazi desno u boxu. Odmah mi se svidjela i pronašla sam nekako sebe u njoj. Ja želim biti velika kao dijete, ne želim nikada potpuno zakoračiti u svijet odraslih i zaboraviti dijete u sebi. Ne, to ne želim. Želim biti velika, ali velika kao dijete. Ova pjesmica me je je podsjetila na posvetu Leonu Werthu koju je napsao Antoine de Saint-Exupery: Ako sve te isprike nisu dovoljne, rado ću ovu knjigu posvetiti djetetu koje je nekad bio taj odrasli čovjek. Svi su odrasli jednom bili djeca. (Ali se malobrojni toga sjećaju.) Ispravljam dakle svoju posvetu:Leonu Werthu kad je bio mali dječak.

Eto, to je bilo to. Nadam se da ste sada saznali nešto novo o meni...
A sada ja svoju palicu predajem:


Finding myself
Triptih
Aquaria
Vitae
Scarlett_l


Post je objavljen 16.02.2007. u 23:33 sati.