Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Svi su vitamini isti...ili?



Osim kretanja, uravnoteze prehrane, sto manje stresa, trebaju vam i vitamini kako bi ocuvali svoje zdravlje ili do istog dosli, ukoliko ga trenutno nemate. Dakle, pored ostalog - vitamini u nekom obliku. Ovo voce koje se bere zeleno i zrije na putu do nas po kamionima i hladnjacama, oplemenjeno pesticidima i fungizicima i razno raznim idima osim sto jedva ima okus po vocu, ima jedva ista vitamina. Pa se cudite kako jedete voce svaki dan, a opet bolesni. Znanstvenici su dosli do zakljucka da je za organizam najbolje eko voce ili organski vitaminski nadomjesci. Laicki receno, oni vitamini koji su "neprocisceni", jer bas takva kombinacija najbolje "komunicira" s nasim organizmom. Ovdje dobar dio lijecnika pije neke dodatke prehrani, a veci dio istih pije bas ortho vitamine. Moja ljecnica se kune u njih. Ortomolekularna medicina.
Vitamini su duplo ili troduplo skuplji nego obicni, da skratim oni koji ne vjeruju u homeopatiju nece ni u ovo vjerovati. Sto nije nista tragicno jer su na gubitku samo oni.

http://www.dgom.de/ ili
http://www.rosehip.de/orthomolecular.htm

te na engleskom

http://en.wikipedia.org/wiki/Orthomolecular, ova u Europi alternativna grana medicine je u nekim dijelovima USA jos davne 1978 uvedena pod mainstream.



Preparati su skupi jer sadrze vise od klasicnih, drugacije se proizvode, neke vrste i vremenski intenzivnije za proizvodnju ali bolje simuliraju voce od sintetskih vitamina. Naci se se i ovdje pokoji prirodoslovac koji ce pokusati objasniti formulama i zakonima prirode da je to sve isto, jedan isti je doma pogledao detaljnije te preparate i zakljucio da - eto nije isto. I poceo ih i sam piti.
Mjesecna doza je oko 50-70 eura, zavisi za koju kombinaciju se odlucite. Ne pusim, pa mi ostane nekoliko eurica viska, koje bez imalo griznje savijesti potrosim na vitamine. U zadnjih nekoliko godina sam bila dvaput prehladjena, a u istom broju godina nikad na bolovanju. Procijenite jel vam se vise isplati zagadjivati sebe, svoje najmilije i spizditi lovu u dim, lovu koju navodno ionako nemate i istovremeno vuci bolestine cijelu zimu (opaska: cigarete slobodno zamjenite nekom drugom posasti tipa kockanjem, posjedovanjem 2-3 mobitela i slicnim). Ili vam se vise isplati biti zdrav i radno sposoban. Osobno uzimam kombinaciju multivitamina, cinka i "bakterija" za zeludac. Malo ljudi zna da je bas zeludac naj najveci imuno-organ i kad je on u banani, bolestine su na gotovs za nama. Oni koji bi od antibiotika dobivali probleme na intimnom podrucju, iste ne dobivaju nakon kure ovim preparatima. Ili onaj feeling, kad vam se cudno podrigne "po vitaminu" sat vremena nakon sto ste ga popili. Also gone. Cesto je dovoljno napraviti kuru jacanja imuniteta od 3-4 mjeseca i uzivat ostatak godine, najvise se preporuca takve kure poceti u kasnu jesen i piti cijelu zimu. Ja sam svojedobno uzimala Echinaceu http://www.medizinfo.de/immunsystem/selbst/echinacea.htm





Post je objavljen 12.02.2007. u 22:02 sati.