Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidikupiudji

Marketing

Radijatori bez cijevi, uključivanje mobitelom


Viking sustav nudi grijanje na struju, jednostavnu i jeftinu montažu te uključivanje na daljinu

Viking sustav centralnog grijanja na struju, bez cijevi po stanu ili kući, a dostupan na daljinu, originalno je rješenje hrvatskih stručnjaka, koji su ga patentirali.

Sustav se sastoji od provjerenih, klasičnih lijevanih radijatora, koji mogu raditi samostalno. Povezuju ih električni kabel ili bežični signal, jer viking za grijanje troši struju, energent kojemu je za grijanje po cijeni konkurentan samo zemni plin.




Svi radijatori viking sustava povezani su sobnim termostatom i programatorom pa djeluju kao jedinstven sustav. Nema gubitaka na peći, dimnjaku, pumpama, cijevima, sva energija se utroši unutar radijatora iz kojeg se ižaruje u prostor koji grijemo.

Time je grijanje automatski etažirano električnim brojilom. Programatorom se maksimalno iskorištava noćna tarifa, kada je struja upola jeftinija, da bi se zagrijali zidovi i akumulirala energija, a u skupljoj se tarifi prostor samo dogrijava. Radijatori su napredna inačica uljnih radijatora, djelotvorniji od dosadašnjih. U odnosu na klasično centralno grijanje viking sustav je pri montaži 50 posto jeftiniji.

Mozak viking sustava je poseban električni grijač s upravljačkim dijelom koji se ugrađuje u kućište radijatora u obliku jednog dodatnog rebra. Svakom pojedinom radijatoru mogu se odrediti različita temperatura i različita vremena uključenja. Povezani kabelom promjera 10 mm koji se sakriju u kanalice uz pod, povezuju se u centralnu jedinicu, dok mogu raditi i samostalno priključenjem u najbližu utičnicu.

Postoji mogućnost uključenja sustava preko uređaja Telecomander, kojim se grijanje može uključiti i podešavati pozivom s telefona i utipkavanjem četveroznamenkastoga pina. Ta opcija je idealna za vikendice.

Viking sustavi nude radijatore od tri članka za male WC-e do 30 članaka, širine 2,5 metara. Jedan radijatorski članak grije otprilike jedan četvorni metar prosječno visokog i izoliranog prostora, pa lako možete izračunati koliko vam radijatora treba. Za montažu je, pak, dovoljno da netko zna rukovati električnom bušilicom.


Post je objavljen 03.02.2007. u 18:25 sati.