Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidikupiudji

Marketing

Slike na zid, a biljku na prozor

Kupaonice 2007. nisu više samo mjesta za održavanje higijene, nego prostor za opuštanje

Kupaonice su postale “poligon” za vježbanje kreativnosti sve većeg broja dizajnera. Kupaonice više nisu samo mjesto za održavanje osobne higijene, nego i prostor za opuštanje.


Osjećaj topline dobiva se korištenjem prirodnih materijala. Zidovi su u boji lavande ili pijeska, ili se oblažu drvetom, kamenom, plutom... Zvučnici i muzičke linije ugrađuju se u zidove. Umivaonici se postavljaju na ormariće, zaobljeni su poput zdjela za salatu ili su poput korita, od stakla ili kroma. Idealni namještaj u kupaonici od prirodnih je materijala.

Sve su popularniji različiti tuševi i slavine. Njihov se dizajn kreće od poznatih klasičnih oblika do iznimno jednostavnih koji izlaze izravno iz stropa ili zidova.
Sve su popularniji tuševi čije se glave sastoje od pet odvojenih pokretljivih mlaznica/cijevi, kojima se mlaz usmjerava prema želji. Inox je i dalje najpopularniji, a boja ostaje srebrna.
Osim iznad umivaonika, ogledala se postavljaju i u ostale dijelove prostora, čime se postiže dodatni osjećaj prostranosti, posebno važan za male kupaonice. U trendu je i stavljanje slika (idealno aktova ili pejsaža), no nikada ih se ne smije staviti iznad kade ili u neki drugi dio gdje su izravno izloženi vodi i pari.
Budući da je prirodno u trendu, predlažemo da u svoju kupaonicu obavezno stavite biljku, koja dobro podnosi vlagu (idealne su tropske). Posebna se pozornost posvećuje i bojama detalja, pa ručnici ne smiju odudarati od osnovnih tonova kupaonice.Piše: Mirjana Mikulec

Post je objavljen 19.01.2007. u 09:23 sati.